Eerste aardbevingsbestendig gebouwde huurwoningen Lefier

De eerste aardbevingsbestendig gebouwde huurwoningen van Lefier zijn klaar: 15 gezinswoningen aan de Popko Bielstraat in het Margrietpark in Sappemeer. Dit werd vrijdagmiddag 27 mei 2016 gevierd met de nieuwe bewoners en omwonenden tijdens een open huis. Het open huis werd goed bezocht.

Het eindresultaat mag er zijn

Wethouder Ger Linneman is net als de bewonerscommissie Margrietpark blij dat er nu meer jonge mensen in het Margrietpark komen wonen.

Directeur Vastgoed Pieter Witzenburg van Lefier: 'Dit is het eerste project bij Lefier waar ik vanaf het begin tot het eind persoonlijk bij betrokken ben geweest. Ik ben blij met dit eindresultaat. De basis van het aardbevingsbestendig bouwen is een stevige betonconstructie.'

Gouden sleutel

Anna de Vries en Arjan van Dijk - ze kregen als eerste een nieuwe woning toegewezen en komen te wonen op nummer 1 - mochten met een gouden sleutel hun woning betreden. ‘We zijn blij dat we hier mogen wonen en kunnen niet wachten om te beginnen met klussen’, aldus Anna en Arjan. Na de openingshandeling was er gelegenheid de toekomstige bewoners en omwonenden om de woningen te bezichtigen.

Aardbevingsbestendige en energiezuinige woningen

De 15 gezinswoningen zijn gebouwd in drie blokken van vijf. Aardbevingsbestendige en energiezuinige woningen – goed geïsoleerd en met zonnepanelen op het dak – met drie slaapkamers, straatgerichte woonkamer en diepe achtertuin. Alle woningen zijn verhuurd.

Popko BielstraatOpen Huis Popko Bielstraat

Lefier staat voor wonen

Jong en oud. Studerend, werkend en werkzoekend. Kerngezond en met beperkingen. Iedereen heeft recht op een plek om ‘thuis’ te noemen. Goed wonen betaalbaar maken en houden, daar zetten wij ons elke dag voor in. Dat doen we samen met onze huurders en gemeenten.