Lefier tekent intentieovereenkomst ontwikkeling Stadshart-Noord in Hoogezand

Dinsdagmiddag 18 april hebben gemeente Hoogezand-Sappemeer, Geveke, Reensche Compagnie en woningcorporaties Groninger Huis en Lefier een intentieovereenkomst ondertekend. Namens Lefier zette directeur Vastgoed Pieter Witzenburg de handtekening (links op de foto). In de overeenkomst hebben de partijen de intentie uitgesproken het Noordelijk deel van het Stadshart in Hoogezand te ontwikkelen.

Karakteristieke ruimtelijke structuur

Het centrum van Hoogezand kent een karakteristieke ruimtelijke structuur, waarbij de Kerkstraat als het ware de toegangspoort is tot het Stadshart. De uitstraling hiervan laat te wensen over. In de intentieovereenkomst staat dat de partijen samen gaan onderzoeken óf en hoe zij kunnen samenwerken om het plangebied te ontwikkelen op het gebied van wonen, verkeer en openbare ruimte. Het plangebied ligt tussen de Meint Veningastraat, Kieldiep, Burgemeester van Rooijenstraat en de Kerkstraat.

Volgende stap

Voor de zomer willen partijen een volgende stap zetten en een samenwerkingsovereenkomst ondertekenen. Dan willen ze de plannen concreter presenteren. Omwonenden, winkeliers en andere belanghebbenden worden over de ideeën geïnformeerd en uitgenodigd om mee te denken.

foto intentieovereenkomst

Lefier staat voor wonen

Jong en oud. Studerend, werkend en werkzoekend. Kerngezond en met beperkingen. Iedereen heeft recht op een plek om ‘thuis’ te noemen. Goed wonen betaalbaar maken en houden, daar zetten wij ons elke dag voor in. Dat doen we samen met onze huurders en gemeenten.