Nieuwbouw Gorecht-West op stoom

Vanaf januari wordt er druk gebouwd in Gorecht-West in Hoogezand. In de tweede fase van 'woonveld ter Laan' bouwen we 58 gezinswoningen in verschillende groottes. In de eerste fase rondden we in de zomer van 2015 al de bouw van 53 woningen af. Op donderdagmiddag 20 april vierden we samen met de toekomstige huurders en wijkbewoners de voortgang van de bouw. Vlaggen van gemeente en Lefier werden in top gehesen.

Zandbulten

Er was tot voor kort maar weinig te zien van de bouwactiviteiten. De hoge zandbulten van het uitgraven lagen er nog. Kortgeleden zijn ze uitgevlakt en wordt duidelijk dat er al best veel is gedaan. De komende tijd gaat het snel. De eerste buitenwanden van de begane grond zijn geplaatst. Dit gaat snel door. Daarna komen de verdiepingsvloeren en wanden van de verdieping. Begin juni worden naar verwachting al de eerste prefab scharnierdaken geplaatst.

Veel bewoners blijven in de wijk

Alle 58 woningen zijn al verhuurd en dat is erg positief. Directeur Vastgoed van Lefier Pieter Witzenburg was er duidelijk over: ’34 van de woningen verhuren we aan wijkbewoners die vanwege sloop uit hun woning moeten. Dat is ongeveer 60%. Landelijk ligt dit percentage maar op 35%. De overige woningen zijn bijna allemaal verhuurd aan mensen die nu in Hoogezand-Sappemeer wonen. Het nieuwe Gorecht-West is populair bij de inwoners van de gemeente! Het eerste blok woningen proberen we nog voor de zomer klaar te hebben. Voor het eind van het jaar hebben alle huurders de sleutel.’

Samen plannen maken

Wethouder José van Schie sprak enthousiast over de samenwerking. ‘Mooi dat bewoners, gemeente en Lefier samen de plannen hebben ontwikkeld. Je ziet dat dit zijn vruchten afwerpt. Het is echt een wijk van ú, bewoners. Die samenwerking moeten we voortzetten om het wonen in de wijk en het welzijn van de bewoners steeds beter te maken.’ Direct na de feestelijke bijeenkomst was er een ‘werkatelier’ met alle toekomstige bewoners. Ze leerden elkaar kennen en spraken over praktische zaken met gemeente en Lefier. Over de erfafscheidingen (hoe hoog, welk materiaal?) en de inrichting van het openbaar gebied (meer groen, welk groen?). De woorden van de wethouder werden zo direct kracht bijgezet.

Op de foto toekomstig bewoonster v.l.n.r. Dineke Kruijer, Pieter Witzenburg en José van Schie (op de rug gezien).

foto handeling

Lefier staat voor wonen

Jong en oud. Studerend, werkend en werkzoekend. Kerngezond en met beperkingen. Iedereen heeft recht op een plek om ‘thuis’ te noemen. Goed wonen betaalbaar maken en houden, daar zetten wij ons elke dag voor in. Dat doen we samen met onze huurders en gemeenten.