Bewoners akkoord met verbeterplan Hyadenpad en Pleiadenlaan

Het is zover! De meeste bewoners aan het Hyadenpad (71%) en Pleiadenlaan (100%) zijn akkoord met de energiemaatregelen die Lefier wil uitvoeren. We voldoen hiermee aan de voorwaarde om de woningen te verbeteren naar Nul-op-de-Meter bij alle woningen. Na de zomer starten we met het verbeteren van de eerste 48 woningen.

Nul-op-de-Meter

Door woningen uit de jaren ’60 en ’70 woningen te renoveren naar Nul-op-de-Meter woningen probeert Lefier de energierekening voor huurders gelijk te houden of lager te krijgen en de bewoners meer comfort te bieden. Een nul-op-de-meter woning, ook wel NOM-woning of (bijna) energieneutrale woning, heeft zowel energiebesparende maatregelen als energieopwekkende voorzieningen. Dit kunnen bijvoorbeeld zonnepanelen, zonneboilers of warmtepompen zijn.

Persoonlijk contact

Met persoonlijke huisbezoeken, het inrichten van een modelwoning en een brochure informeerden aannemer Dura Vermeer en Lefier de bewoners over de renovatieplannen. Tijdens deze bezoeken zijn onder andere de gevolgen van de plannen voor de bewoners besproken. Als 70% van de bewoners instemt, wordt de verbetering uitgevoerd. De bewoners aan het Hyadenpad 2 t/m 48 (71%) en Pleiadenlaan 56 t/m 102 (100%) zijn akkoord met de voorgestelde plannen. Dit betekent dat het project na de zomer gaat starten.

Aanpak woningen

Alle 48 woningen krijgen een nieuw ventilatie- en verwarmingssysteem, nieuwe geïsoleerde gevels, kozijnen, ramen en een nieuw dak met zonnepanelen. Vlak na de zomervakantie start Lefier met de voorbereidingen van de werkzaamheden. Lefier heeft de ambitie om de overige 3 flats aan de Pleiadenlaan 152 t/m 294 ook te verbeteren naar Nul-op-de-Meter. Na de zomervakantie ontvangen de bewoners hier meer informatie over.

Lees hier meer informatie over Nul-op-de-Meter woningen

Lefier staat voor wonen

Jong en oud. Studerend, werkend en werkzoekend. Kerngezond en met beperkingen. Iedereen heeft recht op een plek om ‘thuis’ te noemen. Goed wonen betaalbaar maken en houden, daar zetten wij ons elke dag voor in. Dat doen we samen met onze huurders en gemeenten.