Nieuwbouw jongerenhuisvesting Polaris van start

Woningcorporatie Lefier en bouwbedrijf Van Wijnen hebben de overeenkomst voor de nieuwbouw van de Polaris ondertekend. Beide partijen zijn erg tevreden met deze mijlpaal. Pieter Witzenburg, directeur Vastgoed van Lefier: “In juli starten we met de bouw van 207 appartementen voor jongeren, verdeeld over twee torens. Met deze appartementen komen we tegemoet aan de grote vraag naar zelfstandige en betaalbare woonruimte voor jongeren.” Volgens Peter Hutten, directeur van Van Wijnen Noord, krijgt het stadsbeeld er met de Polaris een nieuw icoon bij. “We zijn verheugd dat we met Lefier dit project mogen realiseren en hopen dat dit een mooi fundament vormt om ook in de toekomst onze samenwerking te kunnen voortzetten.”

Appartementen voor jongeren

De Polaris wordt gebouwd op de voormalige plek van de Rabotoren aan de Pleiadenlaan in Paddepoel en is een ontwerp van Van Ringen Architecten. De nieuwbouw bestaat uit twee torens van 65 en 20 meter hoog. In totaal komen er 207 tweekamerappartementen van ca. 50 m2, bestemd voor verhuur aan jongeren. De Polaris wordt aardbevingsbestendig gebouwd. Bijzonder is ook dat alle appartementen een aansluiting krijgen op Warmtestad van de gemeente Groningen.

Polaris

Het gebouw ontleent zijn naam aan de Plejaden (of Pleiaden) of Zevengesternte. Dat is een sterrenhoop in het sterrenbeeld Stier. De Plejaden bestaan uit circa 130-500 sterren. Een van die sterren is de Poolster. Een andere naam voor Poolster is Polaris. Deze naam past goed bij de wijk met sterrenkundige straatnamen en past bij de sterrenkundige namen van de overige woontorens van Lefier in de wijk (Sirius, Orion, Castor, Pollux, Morgenster).

Planning

Nu de overeenkomst is ondertekend gaat de bouw op korte termijn starten. De werkzaamheden starten in juli 2017. Naar verwachting kunnen de eerste jongeren eind 2018 verhuizen naar hun nieuwe appartement.

Lefier staat voor wonen

Jong en oud. Studerend, werkend en werkzoekend. Kerngezond en met beperkingen. Iedereen heeft recht op een plek om ‘thuis’ te noemen. Goed wonen betaalbaar maken en houden, daar zetten wij ons elke dag voor in. Dat doen we samen met onze huurders en gemeenten.