Nul-op-de-meter

Het totaalbedrag dat iemand maandelijks betaalt voor wonen bestaat uit meer dan alleen huur: ook gas en licht kosten geld. Met nul-op-de-meter-projecten houdt Lefier de energierekening betaalbaar. Een nul-op-de-meter-huis levert bij normaal gebruik minstens evenveel energie opleveren als ze verbruiken.

Slimme installaties

Er zijn meerdere maatregelen nodig om te zorgen dat een huis nul-op-de-meter wordt. Allereerst moet het huis zelf energie opwekken, bijvoorbeeld met zonnepanelen of aardwarmte. Bovendien moet het huis zuinig omgaan met energie. Dit doen slimme installaties, waarmee de warmte uit afvoerlucht en -water opnieuw gebruikt wordt. Tenslotte moet het huis goed geïsoleerd worden, zodat tocht en vocht geen kans krijgen.

Betaalbaar, maar niet gratis

Bewoners van een huis met nul-op-de-meter betalen een klein bedrag aan het energiebedrijf. Toch is energie voor hun niet helemaal gratis: ze betalen een EnergiePrestatieVergoeding (EPV), omdat Lefier geld geïnvesteerd heeft in zonnepanelen, slimme installaties en isolatiemateriaal. Daar staat een zeer comfortabel huis tegenover, want problemen met vocht en tocht zijn verleden tijd in huizen met nul-op-de-meter.

paktaan_button

Wilt u het nieuws over onze projecten op de voet volgen? Kijk dan op www.lefierpaktaan.nl

Lefier staat voor wonen

Jong en oud. Studerend, werkend en werkzoekend. Kerngezond en met beperkingen. Iedereen heeft recht op een plek om ‘thuis’ te noemen. Goed wonen betaalbaar maken en houden, daar zetten wij ons elke dag voor in. Dat doen we samen met onze huurders en gemeenten.