32 nieuwbouwappartementen in Lewenborg

In het voorjaar van 2018 gaat aannemer Salverda uit ’t Harde starten met de bouw van 32 appartementen in Lewenborg. Op 5 oktober worden de plannen gepresenteerd aan omwonenden en wijkorganisaties. Het worden de eerste Nul op de Meter aardbevingsbestendige nieuwbouwappartementen in Groningen.

prijsvraag

Voor het ontwerp van de nieuwbouw was een prijsvraag uitgezet. De jury heeft het winnende plan van architect 19 Het Atelier gekozen.

nieuwbouw

De nieuwbouw bestaat uit 32 duurzame, sociale driekamerappartementen van 70 m² met een eigen fietsenberging. Alle appartementen hebben een mooie ligging tegenover het winkelcentrum en grenzen aan het LeRoy natuurgebied. Er is een mogelijkheid om te parkeren in de tegenover gelegen garage bij de sporthal. Huurders van Lefier in eengezinswoningen in Lewenborg krijgen voorrang bij de toewijzing van de appartementen.

planning

Naar verwachting start de bouw in het voorjaar van 2018 en worden de appartementen begin 2019 opgeleverd.

doorstroming

Met de bouw van deze appartementen willen we de doorstroming op gang brengen van eengezinswoningen naar appartementen. De vraag van gezinnen naar eengezinswoningen neemt namelijk toe. Tegelijkertijd komen die maar zelden vrij, omdat er te weinig mogelijkheden zijn voor ouderen in Lewenborg om door te stromen naar een appartement in de sociale huur.

paktaan