5 levensloopgeschikte woningen Musselkanaal

Lefier bouwt 5 nieuwe sociale huurwoningen aan de Badstraat in Musselkanaal. Het is de start van de herstructurering in Musselkanaal. Met de nieuwbouw op deze locatie wordt de oorspronkelijke lintbebouwing van Musselkanaal versterkt. De bouw start in september 2017 en zal eind 2017 klaar zijn, als alles mee zit.

levensloopgeschikt en duurzaam

  • levensloopgeschikt: slaapkamer en badkamer op de begane grond
  • extra slaapkamer(s) op de verdieping mogelijk
  • geschikt voor ouderen en kleine gezinnen
  • energiezuinige woningen
  • woonoppervakte circa 82 m2
  • huurprijs maximaal € 525,- per maand

nul-op-de-meter

De woningen worden ‘nul-op-de-meter’. Een nul-op-de meter woning werkt met zonnepanelen zelf energie op. Een warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water. De installaties in de woning leveren bij normaal verbruik net zoveel energie op als er in de woning wordt verbruikt. Het huis heeft geen gasaansluiting.

In een NOM woning vervalt de energierekening (bijna) helemaal. In plaats daarvan betaalt u een energieprestatievergoeding (EPV) aan Lefier. Lefier mag deze vergoeding vragen, omdat u met energieopwekkende voorzieningen ‘gratis’ energie krijgt.

Uw zonnepanelen wekken een bepaalde hoeveelheid energie op. Gebruikt u meer energie dan uw woning opwekt? Dan ontvangt u automatisch extra stroom van uw energiemaatschappij. Gebruikt u minder energie dan uw woning opwekt? Dan levert uw installatie stroom aan uw energiemaatschappij. De energiemaatschappij geeft u een vergoeding voor deze terug geleverde energie. Zuinig omgaan met energie loont dus!

belangstelling?

De woningen zijn geschikt voor ouderen en kleine gezinnen.

Via de website en de lokale kranten laten we u weten vanaf wanneer u kunt reageren. U kunt reageren op de woningen via deze website.

De toewijzing vindt plaats op basis van inschrijftijd. Heeft u zich nog niet ingeschreven als woningzoekende? Doe dit dan op www.lefier.nl.

U kunt voor deze woningen huurtoeslag aanvragen (als u 23 jaar of ouder bent). Of u hiervoor in aanmerking komt is afhankelijk van uw inkomen.

vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op onze verhuurmakelaars in Stadskanaal. Zij zijn te bereiken via het Klant Contact Centrum, telefoonnummer 088 – 20 33 000.

situatietekening Musselkanaalhttp://www.lefierpaktaan.nl