Gorecht-West: bouw 58 betaalbare gezinswoningen

In Gorecht-West in Hoogezand – op het woonveld Ter Laan – zijn we in januari 2017 gestart met de bouw van 58 betaalbare gezinswoningen. Alle woningen zijn al toegewezen. Ongeveer 35 aan bewoners uit te slopen woningen in dezelfde buurt. Goed dat zoveel huurders terug willen keren in een woning in hun eigen wijk!

verschillende types eengezinswoningen

De 58 nieuwe sociale huurwoningen zijn er in zes verschillende basistypes. De woningen variëren in grootte. Alle woningen hebben een woonkamer met open keuken. De meeste woningen hebben drie slaapkamers, sommige woningen hebben, twee, vier of zelfs vijf slaapkamers.

aardbevingsbestendig en energiezuinig

De woningen worden aardbevingsbestendig gebouwd. Door de nieuwste bouwtechnieken zijn de woningen erg comfortabel en energiezuinig. Prima geïsoleerd én met zonnepanelen op de dak. Bewoners kunnen zo aardig besparen!

wandelpad en speelplein

Naast de bouwlocatie werden eerder 53 woningen gebouwd. De bouw van de 58 woningen maakt het 'woonveld Ter Laan' in Gorecht-West compleet. Een wandelpad en speelplein lopen dwars door het gebied. Veilig en aangenaam voor kinderen, want het is er autovrij. Op twee plaatsen kunnen bewoners met hun auto het gebied in om op het binnenterrein te parkeren. De woningen liggen mooi centraal: winkelcentrum De Hooge Meeren, gemeentehuis met Kielzog, Aletta Jacobs College, sportpark De Kalkwijck en veel andere voorzieningen liggen op wandelafstand.

http://www.lefierpaktaan.nl