Polaris

Begin dit jaar is het voormalige kantoor van de Rabobank aan de Pleiadenlaan gesloopt. Het markante gebouw maakt plaats voor een nieuw gebouw dat Polaris gaat heten.

nieuwbouw

De nieuwbouw bestaat uit twee torens met daarin 207 appartementen, bestemd voor verhuur aan jongeren. De nieuwe gebouwen worden 65 en 20 meter hoog. De Polaris wordt aardbevingsbestendig gebouwd en krijgt uiteindelijk een aansluiting op Warmtestad van de gemeente Groningen.

appartementen

De tweekamerappartementen krijgen een oppervlakte van ongeveer 45 m2 met een aparte slaap- en badkamer. Er komt een gezamenlijk inpandige fietsenberging en een gezamenlijke buitenruimte. Daarnaast zijn er parkeerplaatsen te huur.

huurprijs

Als de huurprijzen bekend zijn, zullen ze op deze pagina bekend worden gemaakt.

Polaris

Het gebouw ontleent zijn naam aan de Plejaden (of Pleiaden) of Zevengesternte. Dat is een sterrenhoop in het sterrenbeeld Stier. De Plejaden bestaan uit circa 130-500 sterren. Een van die sterren is de Poolster. Een andere naam voor Poolster is Polaris. Deze naam past goed bij de wijk met sterrenkundige straatnamen en past bij de sterrenkundige namen van de overige woontorens van Lefier in de wijk (Sirius, Orion, Castor, Pollux, Morgenster).

planning

Van Wijnen is medio 2017 gestart met de bouw. Naar verwachting zal de bouwtijd anderhalf jaar duren.

interesse?

In het najaar van 2017 maakt Lefier bekend hoe de woningtoewijzing wordt geregeld. De huurvoorwaarden worden onder andere op deze pagina bekend gemaakt.

http://www.lefierpaktaan.nl