stroomversnelling Voermanstraat/Pleiadenlaan Groningen

Ook in Groningen doet Lefier mee met het landelijke project Stroomversnelling . Dit landelijke initiatief onderzoekt hoe huurwoningen energieneutraal verbeterd kunnen worden. Voor dit project heeft Lefier in Groningen twee blokken met portieketagewoningen gerenoveerd: 24 woningen aan Voermanstraat en 24 woningen aan Pleiadenlaan. Het zijn de eerste portieketagewoningen in Nederland die op deze manier zijn verbeterd. Een uniek project dus! In dit project werkten we samen met bouwer Dura Vermeer.

meer wooncomfort voor hetzelfde geld

Voor de bewoners geldt dat zij nu in een duurzame, comfortabele, goed geïsoleerde woning wonen. Groot voordeel is dat de woonlasten bij gelijkblijvend gebruik niet stijgen. Het bedrag dat de huurder normaal kwijt is aan energieverbruik, betaalt hij voortaan deels aan Lefier en deels aan zijn energieleverancier. Mede hierdoor kan Lefier zo’n grote ingreep aan de woning betalen.

ingrepen woning

Om de woning energieneutraal te maken is een groot aantal ingrepen gedaan. Het meest ingrijpende is dat de woning helemaal is ‘ingepakt’. Dit betekent dat er vóór de bestaande gevel een compleet nieuwe voor- en achtergevel is geplaatst. Deze nieuwe gevelelementen zijn geheel voorzien van houten kozijnen en steenstrips. In de kozijnen zit driedubbel glas. Om het gewicht van de extra gevel te kunnen dragen, zijn er nieuwe funderingsbalken rondom het hele complex aangelegd. Het balkon aan de achterzijde van de woning is dichtgezet, zodat een binnennalkon is ontstaan. Op het dak zijn nieuwe, geïsoleerde dakplaten aangebracht, voorzien van zonnepanelen. Ook is er een nieuwe entreepui met postkast en luifel geplaatst. Sinds de renovatie hebben de woningen geen gasaansluiting meer. Zonnepanelen zorgen voor de energie.

uitvoering stroomversnelling Groningenmontage gevel Voermanstraat

uitvoering

In de zomer van 2015 is gestart met de werkzaamheden aan de fundering. In het najaar zijn de gevels geplaatst en de installaties aangebracht. Het gehele project is eind 2015 afgerond. 

http://www.lefierpaktaan.nl