Vertaal deze pagina

Wijzigen gegevens

Wilt u een wijziging in uw persoonsgegevens doorgeven?

Uw e-mailadres, telefoonnummer en eventuele postadres kunt u eenvoudig wijzigen in uw Mijn Lefier account voor huurders. Log hier in. (Nog geen account? Klik hier voor meer informatie.)

U kunt uw wijzigingen ook mailen naar info@lefier.nl.

Gaat het om wijzigingen voor uw inschrijving als woningzoekende? Kijkt u dan bij de vraag 'Hoe kan ik mijn gegevens aanpassen op MijnLefier of Woningnet?' bij 'Inschrijven'.

Ik wil graag een postadres opgeven bij Lefier. Kan dat?

Ja. U kunt altijd aangeven dat u uw post op een ander adres wilt ontvangen. Dit kan een adres van een bekende of een instantie zijn.

U kunt uw postadres eenvoudig wijzigen in uw Mijn Lefier account. Log hier in. (Nog geen account? Klik hier voor meer informatie.)

U kunt uw postadres ook doorgeven per e-mail (info@lefier.nl), per post (Postbus 2102, 7801 CC Emmen) of u kunt bij één van onze kantoren langs komen. Dit soort wijzigingen kunt u niet telefonisch doorgeven.

Iemand anders kan ook uw adres opgeven als postadres. Dit heeft verder geen gevolgen. Anders is het als iemand zich ook inschrijft op uw adres bij de gemeente. Dit kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld uw zorg- of huurtoeslag. Meer informatie hierover vindt u op www.belastingdienst.nl.

Ik wil mijn (nieuwe) bankrekeningnummer aan Lefier doorgeven. Hoe doe ik dat?

Dit kunt u eenvoudig doen via uw Mijn Lefier account. U kunt hier inloggen. 

Heeft u (nog) geen account? Dan kunt u  het formulier ‘wijziging rekeningnummer’ invullen. U kunt het formulier hier downloaden of ophalen in één van onze kantoren. 
We kunnen u het formulier ook toesturen. Neemt u hiervoor contact met ons op via telefoonnummer 088 2033000.

Mijn partner en ik gaan uit elkaar en mijn partner verhuist naar een ander adres. Hoe moet ik dit doorgeven?

Staat u beide op het huurcontract?
Dan moet degene die vertrekt de huur opzeggen. Dit kan persoonlijk in de woonwinkel of via het formulier 'Huur opzeggen' op onze website. Degene die opzegt geeft daarbij aan dat er nog wel iemand op het adres blijft wonen. Vervolgens wordt het huurcontract gewijzigd. Een contractwijziging gaat altijd per de eerste van de eerstvolgende maand in.

Staat u zelf niet op het huurcontract?
Als u in de woning wilt blijven, maar niet op het contract staat, dan geldt het volgende. Heeft u een duurzame huishouding gehad van minimaal 2 jaar, dan beoordeelt de verhuurmakelaar of u in de woning kunt blijven wonen. U moet schriftelijk een verzoek indienen en de volgende documenten bijvoegen:
- uittreksel van de gemeentelijke basisadministratie 
- kopie legitimatie
Heeft u minder dan 2 jaar een duurzame huishouding gehad, dan kunt u niet in de woning blijven wonen.

Staat uw partner niet op het huurcontract?
Als uw partner niet op het huurcontract staat, moet hij of zij een mail sturen naar info@lefier.nl met de mededeling dat hij/zij de woning verlaat.

Verantwoordelijkheid
Als de vertrekkende huurder op het contract staat, blijft hij/zij verantwoordelijk voor eventuele gebreken en/of een huurachterstand. Daarnaast moet de vertrekkende huurder er zelf voor zorgen dat hij/zij bij de gemeente wordt uitgeschreven op het betreffende adres.

Mijn partner is overleden. Ik wil graag dat het contract op mijn naam wordt gezet, kan dit?

Dit verschilt per situatie. Neemt u hiervoor contact met ons op via telefoonnummer 088 2033000.

 

Ik wil graag dat de post in het vervolg naar mijn bewindvoerder gaat, kan ik dit telefonisch doorgeven?

Nee, dit moet de bewindvoerder schriftelijk aanvragen.