Vertaal deze pagina

Huur opzeggen

Als u uw woning niet langer wilt huren, zegt u de huur op. Dat kan met het formulier 'Huur opzeggen'. Als wij uw opzegging hebben ontvangen, krijgt u een bevestiging per brief. Hierin staat wat u moet doen als u uw huurwoning verlaat.

Wanneer opzeggen?
U kunt zelf kiezen op welke dag de huur moet stoppen. Het moet wel altijd een werkdag zijn. De opzegtermijn is minimaal één maand. Zegt u bijvoorbeeld op 10 januari de huur op, dan moet u nog tot en met 10 februari huur betalen. Bij sommige woningen is de opzegtermijn twee maanden. Als dat zo is, dan staat dit in uw huurcontract. Na het invullen en versturen van het formulier 'Huur opzeggen' is de opzegging definitief.

Hoe kan ik mijn huur opzeggen?

U wilt de huur opzeggen, maak hieronder uw keuze.

Hoe kan ik de huur van een bedrijfspand opzeggen?

In het huurcontract staat hoe de huur opgezegd dient te worden. Houdt u er rekening mee dat er afspraken gemaakt zijn met betrekking tot de opzegtermijn. Al deze gegevens vindt u in het huurcontract.

Ik wil de huur opzeggen van de woning van een familielid dat is overleden, hoe werkt dit?

Ook in het geval van overlijden geldt een opzegtermijn van (minimaal) één maand, gerekend vanaf de datum van ontvangst van de huuropzegging. De einddatum van het contract moet wel op een werkdag te vallen. Wij vragen u een bewijs van overlijden naar Lefier te sturen, zoals een kopie van de akte van overlijden of een rouwkaart. Als u de huur opzegt, beëindigt Lefier de eventuele automatische incasso. U kunt de huur op de volgende manieren opzeggen:

  • Door een formulier 'Huur opzeggen' in te vullen op kantoor of via de website van Lefier.
  • Per brief of e-mail (info@lefier.nl).

Let op: als u de huuropzegging en het bewijs van overlijden apart verstuurt, vermeldt u dan duidelijk het betreffende adres bij het bewijs van overlijden

Als u de huur via onze website opzegt, let u er dan op dat u het bankrekeningnummer van degene die overleden is, invult.

Ik wil de huur van de woning van een vriend opzeggen, kan dat?

Dit is kan alleen als de huurder u een schriftelijke machtiging geeft om de zaken voor hem/haar waar te nemen.

Ik wil graag de huur van mijn kamer opzeggen. Kan iemand anders in het pand doorschuiven naar mijn kamer?

Klik hier voor de toewijzingsregels per adres .

Kan ik mijn huuropzegging ook weer intrekken?

Een eenmaal ingevulde huuropzegging kunt u niet meer zelf intrekken. In uitzonderlijke gevallen kunnen wij dit voor u doen. Neemt u hiervoor contact met ons op via telefoonnummer 088 2033000.

Ik heb een vraag over de eindafrekening. Bij wie kan ik terecht?

U ontvangt de eindafrekening binnen vier tot zes weken na de einddatum van uw huurcontract.
Heeft u vragen over de ontvangen eindafrekening? Neemt u dan contact met Lefier op via telefoonnummer 088 2033000.

Wordt de huur voor de gehele maand nog afgeschreven als ik de huur heb opgezegd?

Dit is afhankelijk van de datum van opzegging. Als u de huur vòòr de 18e van de maand opzegt, brengen we alleen de resterende dagen (tot aan de datum van opzegging) in rekening. Komt de huuropzegging op of na de 18e bij ons binnen, dan betaalt u de volledige maand en krijgt u het teveel betaalde bedrag terug. Als u de huur opzegt, wordt de automatische incasso door Lefier beëindigd. 

 

Ik heb de huur van mijn woning opgezegd en weet iemand die mijn huis wil overnemen. Kan dit?

Nee. Het is niet mogelijk dat iemand anders uw huis overneemt als u de huur opzegt. Als er een woning vrij komt, dan biedt Lefier deze woning op de gebruikelijke manier via internet aan.

Ik verhuis eerder dan ik aangegeven heb bij de opzegging van mijn woning/kamer. Kan de nieuwe huurder eerder in de woning/kamer?

Nee, zolang het contract nog loopt, kan er nog geen andere huurder in de woning of kamer.

Ik heb de huur van mijn woning opgezegd, maar ik krijg nu een rekening voor de huur van de boiler/geiser.

Als u zelf een contract heeft afgesloten voor de huur van een boiler of geiser, moet u dit contract ook zelf opzeggen bij de leverancier.

Moet ik mijn verhuizing zelf doorgeven aan de gemeente?

Ja, als u verhuist moet u dit zelf doorgeven aan de gemeente.