Brandveiligheid

Vanaf 1 juli 2022 is het volgens de wet verplicht om in elke woning rookmelders te hebben. Er moet dan op elke verdieping die bewoond wordt een rookmelder hangen. Het komende jaar krijgen 9.000 woningen van Lefier daarom een rookmelder. Voor ons een mooie aanleiding om extra aandacht te vragen voor de algemene brandveiligheid in en rond jouw woning. Daarom zijn wij een campagne gestart om de bewustwording op dit vlak te vergroten: Bewust. brandveilig.

Het komende jaar zullen we regelmatig tips delen via onze socials, nieuwsbrieven en regionale kranten. Daarnaast wordt door de gebiedsteams van Lefier extra aandacht aan dit thema besteed. Dit doen we onder andere door voorlichting voor bewoners. Deze voorlichting wordt gegeven door de brandweer. Een rookmelder checken bijvoorbeeld, dat is toch zo gepiept? Graag delen we hoe je je rookmelder moet onderhouden en testen. En zo je woning weer een stukje veiliger maakt. Ook rond andere onderwerpen hebben we middelen ontwikkeld die we inzetten in de complexen van Lefier, om zo extra aandacht voor het thema brandveiligheid te vragen.

Op deze pagina vind je alles over het thema brandveiligheid en de campagne "Bewust. brandveilig." Ook delen we hier tips om jouw huis en woonomgeving brandveiliger te maken. Heb je vragen, of misschien wel goede tips om de brandveiligheid in jouw straat, buurt of wooncomplex te vergroten? Laat het ons dan vooral weten!