Vertaal deze pagina

Een woning kopen

Verkoop van huurwoningen 
Lefier biedt geregeld woningen te koop aan. Lefier bepaalt welke woningen voor verkoop in aanmerking komen. De bewoners krijgen dan als eerste de kans om hun woning te kopen. Komt een woning vrij doordat de huur wordt opgezegd? Dan verkopen we deze op de vrije markt. 

Aanbod
Benieuwd naar onze koopwoningen? Bekijk hier het aanbod .

Heeft u vragen of speciale wensen?
Wij helpen u met al uw vragen over kopen. Neem voor meer informatie contact op met het team Makelaardij. Telefoon: 088 2033000 of E-mail: info@lefier.nl.

Waarom verkoopt Lefier woningen?

Met het geld dat Lefier met de verkochte woningen verdient, kan ze sociale huurwoningen opknappen en de bouw van nieuwe sociale huurwoningen betalen. Lefier biedt zowel nieuwbouw als bestaande woningen aan.

Mijn huurwoning staat in het aardbevingsgebied en ik wacht op het versterkingsadvies van de NCG. Kan ik mijn huurwoning kopen?

We verkopen voorlopig geen woningen in het aardbevingsgebied.
Lefier is momenteel bezig met wijk- en gebiedsvisies. Als die klaar zijn, kunnen we u meer duidelijkheid geven.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via ons telefoonummer 088 2033000.

Kan ik mijn huurwoning kopen?

In sommige gevallen kunt u uw huurwoning ook kopen. Wilt u weten of uw woning hier voor in aanmerking komt? Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 088 2033000.

Als uw woning in aanmerking komt om verkocht te worden kunnen wij het proces in gang zetten. U ontvangt, als zittende huurder, een akkoordverklaring voor de taxatie van uw woning. Uw woning wordt vervolgens getaxeerd door een externe makelaar. U ontvangt vervolgens van Lefier een voorstel om de woning te kopen.

Als u na het voorstel akkoord gaat met de aankoop van de woning, nemen wij de kosten voor de taxatie voor onze rekening. Als u besluit de woning niet te kopen, dan brengen wij een deel van de taxatiekosten bij u in rekening (€ 250,-).