Huurders in de stad Groningen: activeer vóór 1 september jouw woonduur

Huur je een woning van Lefier? En wil je in de komende 4 jaar verhuizen naar een andere huurwoning in de gemeente Groningen? Activeer jouw woonduur in WoningNet. Je krijgt er dan extra inschrijftijd bij voor de tijd die je in jouw huidige woning woont. Dit kan nog tot 1 september 2022. 

Een woning zoeken via WoningNet

Om een ander huis te huren, moet je je inschrijven bij WoningNet. Je bouwt dan inschrijftijd op. Huurders krijgen daarnaast ook nog extra inschrijftijd voor de tijd die ze in een woning van een woningcorporatie wonen. Dat noemen we woonduur.

Nieuwe spelregels voor de toewijzing van woningen

Corporaties willen woningen eerlijk verdelen en ook starters voldoende kansen bieden. Daarom wordt de woonduur afgeschaft. Dat gebeurt in stappen:

  1. Vanaf 1 september 2022 krijg je geen extra inschrijftijdtijd meer voor woonduur. Je bouwt alleen inschrijftijd op vanaf het moment dat je ingeschreven staat.
  2. Je behoudt de woonduur die je al had op 1 september 2022. Tot 1 september 2026 telt jouw woonduur mee als je reageert op een woning.
  3. Vanaf 1 september 2026 verdwijnt de woonduur voor alle woningzoekenden en telt alleen de inschrijftijd bij het reageren op woningen.

Belangrijk: activeer jouw woonduur vóór 1 september 2022!

Je kunt tot 1 september 2026 nog gebruik maken van de woonduur die je nu hebt. Je moet dan wel vóór 1 september 2022 jouw woonduur activeren in je WoningNet account. Anders kun je er geen gebruik meer van maken. Activeer je geen woonduur? Dan telt alleen je inschrijftijd vanaf het moment dat je ingeschreven staat. En dan maak je misschien minder kans op een woning dan kandidaten die wél woonduur hebben. Heb je jouw woonduur al geactiveerd? Dan hoef je niets te doen.

Wat betekent dit voor jou?

Sta je al ingeschreven bij WoningNet?

Log in bij WoningNet en activeer uiterlijk 31 augustus 2022 jouw woonduur.

Sta je nog niet ingeschreven bij WoningNet?

Wil je in de komende 4 jaar verhuizen naar een andere huurwoning in de gemeente Groningen en sta je nog niet ingeschreven? Schrijf je dan uiterlijk 31 augustus 2022 in bij WoningNet en activeer jouw woonduur. Inschrijven kan via de site van WoningNet. De inschrijving kost € 20. De jaarlijkse verlenging kost € 11.

Heb je geen verhuisplannen?

Heb je geen inschrijving bij WoningNet Groningen en wil je dit zo houden? Dan hoef je niets te doen.

Vragen?

Op deze pagina vind je de nieuwe spelregels. Op de website van WoningNet vind je meer informatie over inschrijven en woning zoeken. Heb je vragen? Dan kun je contact met ons opnemen.