Vertaal deze pagina

9-1-2020

Thuiskompas: dé plek voor het zoeken en vinden van een huurwoning in Drenthe

Vanaf 28 april biedt Lefier alle beschikbare woningen in Emmen, Borger-Odoorn, Midden-Groningen en Stadskanaal aan via een nieuw online platform: Thuiskompas. Op Thuiskompas vindt u vanaf 28 april het aanbod van alle woningcorporaties in Drenthe. Met een inschrijving op Thuiskompas kunnen woningzoekenden reageren op het aanbod van de aangesloten corporaties. Dat geeft overzicht en gemak. En de kans om in een groter gebied te zoeken

Thuiskompas: vanaf 28 april 2020  

Zoekt u een woning in Drenthe? Dan hoeft u zich vanaf 28 april 2020 niet meer bij meerdere corporaties in Drenthe in te schrijven. U kunt dan met één inschrijving op Thuiskompas reageren op het complete aanbod dat bij uw wensen en inkomen past. Ook kunt u er dan voor kiezen om bijvoorbeeld in een andere plaats in Drenthe te zoeken. Bijvoorbeeld omdat daar sneller een geschikte sociale huurwoning beschikbaar is.  

Ingeschreven als woningzoekende bij Lefier? U krijgt in april bericht 

Lefier biedt vanaf 28 april alle woningen in Emmen, Borger-Odoorn, Stadskanaal en Midden-Groningen aan via Thuiskompas. Staat u nu als woningzoekende ingeschreven bij Lefier? U krijgt in april bericht dat uw inschrijving overgaat naar Thuiskompas. U krijgt dan ook een account dat u kunt activeren. Vanaf 28 april kunt u een woning zoeken via Thuiskompas.  

Inschrijftijd gaat mee 

Staat u bij meerdere corporaties in Drenthe ingeschreven? Dan is de inschrijftijd bij de corporatie waar u het langst ingeschreven staat, straks uw inschrijftijd bij Thuiskompas. 

Gratis inschrijven bij Thuiskompas 

Staat u nog niet ingeschreven als woningzoekende voor een sociale huurwoning in Drenthe? Dan kunt u zich vanaf 28 april gratis inschrijven bij Thuiskompas. Wilt u zich eerder inschrijven en punten opbouwen? Dan kan nog steeds bij een van de corporaties. Tot 28 april 2020 gelden de huidige regels en eventuele kosten.   

Over Thuiskompas 

Thuiskompas is een initiatief van ActiumDe Volmacht, Domesta, Lefier, Stichting Eelder Woningbouw, Woonborg, Woonconcept en Woonservice en hun 12 huurdersorganisaties. Op Thuiskompas vindt u vanaf 28 april 2020 alle beschikbare sociale huurwoningen in Drenthe en grensstreken. Thuiskompas is het vervolg op Drenthehuurt.nl. 

Vragen?  

Kijk bij de veelgestelde vragen hiernaast of stuur een mail naar onze klantenservice via info@lefier.nl. U kunt ook bellen met 088 – 20 33 000