Vertaal deze pagina

Nieuwbouw
4-12-2017

22 woningen Nieuw-Buinen

Lefier bouwt 22 levensloopgeschikte, energiezuinige woningen aan de Ranonkel en de Akelei in Nieuw-Buinen. De woningen komen langs het nog te graven Nije Daip. De woningen worden in het voorjaar van 2018 opgeleverd en zijn inmiddels verhuurd.

Levensloopgeschikt en duurzaam

  • levensloopgeschikt: slaapkamer en badkamer op de begane grond
  • extra slaapkamer(s) op de verdieping mogelijk
  • geschikt voor ouderen en kleine gezinnen
  • zeer energiezuinige woningen
  • woonoppervlakte circa 90 m2
  • huurprijs € 595,- per maand

Nul-op-de-Meter

De woningen worden ‘Nul-op-de-Meter’. Een Nul-op-de Meter woning werkt met zonnepanelen zelf energie op. Een warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water. De installaties in de woning leveren bij normaal verbruik net zoveel energie op als er in de woning wordt verbruikt. Het huis heeft geen gasaansluiting.

In een NOM woning vervalt de energierekening (bijna) helemaal. In plaats daarvan betaalt u een energieprestatievergoeding (EPV) aan Lefier. Lefier mag deze vergoeding vragen, omdat u met energieopwekkende voorzieningen ‘gratis’ energie krijgt.

Uw zonnepanelen wekken een bepaalde hoeveelheid energie op. Gebruikt u meer energie dan uw woning opwekt? Dan ontvangt u automatisch extra stroom van uw energiemaatschappij. Gebruikt u minder energie dan uw woning opwekt? Dan levert uw installatie stroom aan uw energiemaatschappij. De energiemaatschappij geeft u een vergoeding voor deze terug geleverde energie. Zuinig omgaan met energie loont dus!

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op onze verhuurmakelaars in Stadskanaal. Zij zijn te bereiken via het Klant Contact Centrum, telefoonnummer 088 – 20 33 000.