Vertaal deze pagina

Nieuwbouw
11-12-2017

24 sociale huurwoningen Buitenweg Emmen

Om meer variatie te realiseren in het woningaanbod in Emmen-Centrum, heeft Lefier 24 sociale huurwoningen gebouwd aan de Buitenweg. In dit nieuwbouwproject staan ontmoeting, samenwerking en ‘noaberschap’ voorop. De woningen zijn juli 2016 opgeleverd.

Gezamenlijke tuin

Bijzonder is dat tussen de woningen een groot middenterrein ligt, dat de bewoners zelf hebben ingericht en onderhouden. Ook gaat Lefier samen met de bewoners de mogelijkheden onderzoeken om kleine onderhoudstaken aan de woningen zelf uit te voeren.

Over de woningen

De woningen zijn ruim opgezet en worden verhuurd aan meerpersoonshuishoudens. De netto huurprijs bedraagt gemiddeld € 620 per maand.

Voor wie?

De woningen zijn verhuurd aan een mix van gezinnen, alleenstaande ouders met kinderen, jonge stellen en vitale ouderen. Actieve en betrokken bewoners die het fijn vinden om de handen uit de mouwen te steken en iets te kunnen betekenen voor medebewoners.

Winnend ontwerp architectuurprijsvraag Europan

Europan is een Europese ideeënprijsvraag voor jonge ruimtelijke ontwerpers. In 2009 hebben de gemeente Emmen en Lefier de locatie Buitenweg in het centrum van Emmen beschikbaar gesteld voor deze prijsvraag. Het winnende ontwerp was van het architectenduo Timur Shabaev (Rusland) en Marco Galasso (Italië). Dit ontwerp is nu gerealiseerd.

Tijdens de feestelijke oplevering onthulden de architecten een plaquette over de Europan prijsvraag.

Het project bouw Europan/Buitenweg is mede mogelijk door een bijdrage uit het Aanvalsplan Bouwen, Duurzaamheid en Jeugdwerkloosheid van de gemeente Emmen. Het project heeft een bijdrage uit dit fonds ontvangen omdat het bijdraagt aan het stimuleren van de bouwsector, het verduurzamen van woningen en de bestrijding van jeugdwerkloosheid.