Vertaal deze pagina

Nieuwbouw
4-12-2017

5 eengezinswoningen Badstraat Musselkanaal

Lefier heeft 5 nieuwe sociale huurwoningen gebouwd aan de Badstraat in Musselkanaal. Het is de start van de herstructurering in Musselkanaal. Met de nieuwbouw op deze locatie wordt de oorspronkelijke lintbebouwing van Musselkanaal versterkt. De bouw is gestart in september 2017, begin 2018 waren de woningen klaar. De huurders hebben in februari 2018 de sleutel van hun nieuwe woning gekregen.

Levensloopgeschikt en duurzaam

  • levensloopgeschikt: slaapkamer en badkamer op de begane grond
  • extra slaapkamer(s) op de verdieping mogelijk
  • geschikt voor ouderen en kleine gezinnen
  • energiezuinige woningen
  • woonoppervakte circa 82 m2
  • huurprijs maximaal € 525,- per maand

Nul-op-de-Meter

De woningen worden ‘Nul-op-de-Meter’. Een Nul-op-de Meter woning werkt met zonnepanelen zelf energie op. Een warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water. De installaties in de woning leveren bij normaal verbruik net zoveel energie op als er in de woning wordt verbruikt. Het huis heeft geen gasaansluiting.

In een NOM woning vervalt de energierekening (bijna) helemaal. In plaats daarvan betaalt u een energieprestatievergoeding (EPV) aan Lefier. Lefier mag deze vergoeding vragen, omdat u met energieopwekkende voorzieningen ‘gratis’ energie krijgt.

Uw zonnepanelen wekken een bepaalde hoeveelheid energie op. Gebruikt u meer energie dan uw woning opwekt? Dan ontvangt u automatisch extra stroom van uw energiemaatschappij. Gebruikt u minder energie dan uw woning opwekt? Dan levert uw installatie stroom aan uw energiemaatschappij. De energiemaatschappij geeft u een vergoeding voor deze terug geleverde energie. Zuinig omgaan met energie loont dus!