Vertaal deze pagina

Nieuwbouw
16-5-2018

Bewoners Gorecht-West blij met nieuwbouwplan woonveld Nolens

 

Het nieuwbouwplan voor woonveld Nolens, fase 3 van de wijkvernieuwing van Gorecht-West in Hoogezand, is bekend. Op een inloopbijeenkomst is het plan door Lefier en gemeente aan de bewoners van de wijk gepresenteerd. Veel wijkbewoners zijn blij met het plan.

66 nieuwe woningen

We bouwen op het woonveld Nolens 66 woningen. De meeste woningen hebben twee of drie slaapkamers, een klein deel heeft vier slaapkamers. Het zijn allemaal eengezinswoningen met slaapkamers op de bovenverdieping. De nieuwbouw krijgt een andere uitstraling dan de al gerealiseerde nieuwbouw op woonveld Ter Laan. De bouwstijl refereert aan de scheepsbouw in de gemeente. Een afvaardiging van bewoners, Huurdersraad, gemeente en Lefier heeft gekozen voor dit plan van architect Van Manen en Zwart uit Drachten.

Aardbevingsbestendig en ‘nul-op-de-meter’

De woningen worden aardbevingsbestendig gebouwd en zijn zogenaamde ‘nul-op-de-meter-woningen’ (NOM). NOM betekent dat de woningen bij normaal gebruik net zoveel energie opleveren als dat er door bewoners wordt verbruikt. De woningen worden gasloos. De kosten die bewoners aan de energiemaatschappij betalen zijn dus bijna nul of in elk geval laag. Daar staat tegenover dat ze naast de huur, een energieprestatievergoeding (EPV) aan Lefier betalen.

Start bouw in het voorjaar

De oude woningen zijn gesloopt. De gemeente heeft inmiddels de nieuwe infrastructuur aangelegd: nieuwe riolering en kabels onder de grond en het aanleggen van nieuwe wegen. In de loop van het voorjaar van 2019 starten we met de nieuwbouw.