Nieuwbouw
21-9-2021

De Weerterij: 16 levensloopbestendige woningen in Siddeburen

Lefier bouwt op dit moment 16 levensloopbestendige woningen in Siddeburen, verdeeld over vier blokken van vier. Eind 2021 zullen de woningen klaar zijn om opgeleverd te worden aan nieuwe huurders. Daarnaast zijn er nog 8 woningen in procedure. Bouwgroep Dijkstra Draisma is als aannemer verantwoordelijk voor de bouw van de woningen.

Locatie

Vier van de blokken worden gebouwd tussen De Deel en de Willem Balkemastraat. De overige twee blokken zullen gebouwd gaan worden aan de andere kant van de Deel, in de Gebroeders Bollegraafstraat.

Levensloopbestendig

De woningen hebben allemaal dezelfde indeling: een slaapkamer en badkamer op de begane grond en twee slaapkamers op de verdieping. Aan het eind van de achtertuin komt een fietsenberging. De sociale huurwoningen zijn bestemd voor jong en oud.

Landelijk karakter

De woningen krijgen een landelijk karakter. Met lage gootlijnen, ramen met roeden en diepgroene houten vlakken op de kopgevels. De blokken worden afwisselend in een lichte (oranje steen en dakpan) en donkere (antraciet steen en dakpan) kleurstelling gebouwd.

Nul-op-de-meter

De woningen worden aardbevingsbestendig gebouwd en het zijn zogenoemde Nul-op-de-meter woningen. Dit houdt in dat ze bij gemiddeld woongedrag net zoveel energie opleveren als dat er wordt verbruikt.

De bouwmethode

Bij de bouw maakt Bouwgroep Dijkstra Draisma gebruik van hun zogenaamde droogstapelsysteem. De woningen worden in grote delen vanuit de fabriek aangeleverd en op de locatie volledig droog en binnen zeer korte tijd gemonteerd. Het is voor het eerst dat deze methode toegepast wordt bij aardbevingsbestendige bouw. Een primeur dus!

Verhuur

De woningen worden straks op de site van Thuiskompas aangeboden. Wilt u in aanmerking komen voor een woning, dan moet u hier ingeschreven staan en zelf reageren via de website van Thuiskompas. Bij de toewijzing wordt gekeken naar uw inschrijfduur. Degene die de langste inschrijfduur én daarbij een passend inkomen heeft, komt als eerste in aanmerking voor een woning.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem contact op met Lefier en vraag naar de projectmedewerker van het project De Weerterij. Dit kan door te bellen met 088 - 20 33 000 of via info@lefier.nl.