Nieuwbouw
4-2-2021

Marktstraat - Jan Kortstraat: nieuwbouw energiezuinige woningen in centrum Musselkanaal

Lefier bouwt 4 eengezinswoningen en 3 levensloopgeschikte energiezuinige woningen aan de Marktstraat – Jan Kortstraat in Musselkanaal. De woningen zijn eind dit jaar klaar om opgeleverd te worden aan de nieuwe huurders. De woningen worden gebouwd door Gebroeders Benus b.v. uit Musselkanaal.

Levensloopgeschikt

Met een slaapkamer en badkamer op de begane grond zijn de nieuwe woningen geschikt voor zowel ouderen als kleine gezinnen. De levensloopgeschikte woningen zijn gelijk aan de nieuw gebouwde woningen aan de Kerkstraat – Badstraat.

Nul-op-de-Meter

De woningen zijn “Nul-op-de-Meter”. Deze woning wekt met zonnepanelen zelf energie op. Een warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water. De installaties in de woningen leveren bij normaal verbruik net zoveel energie op als er in de woning wordt verbruikt. De woningen hebben geen gasaansluiting.

Huurprijs

De 7 woningen zijn allemaal sociale huur. Dat wil zeggen dat u huurtoeslag kunt aanvragen. De (kale) huurprijs van deze woningen is € 633,25 (prijspeil 2021). Hierbij komt nog een bedrag dat u betaalt voor de Energie Prestatie Vergoeding.

Hoe kom ik in aanmerking?

U moet ingeschreven staan bij Thuiskompas. De woningen worden te zijner tijd op de site van Thuiskompas aangeboden. Wilt u in aanmerking komen voor een woning, dan moet u zelf reageren via de website van Thuiskompas. Bij de toewijzing wordt gekeken naar uw inschrijfduur. Degene die de langste inschrijfduur én daarbij een passend inkomen heeft, komt als eerste in aanmerking voor een woning.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem contact op met Lefier en vraag naar de projectmedewerker van het project Marktstraat – Jan Kortstraat. Dit kan door te bellen met 088 20 33 00 of via info@lefier.nl