Nieuwbouw
8-12-2020

Nieuwbouw Antillenstraat

Op de hoek Antillenstraat/Korreweg in Groningen realiseert Lefier 136 sociale huurappartementen.

Ontwerp

Het plan bestaat uit 136 gasloze 2- en 3-kamerappartementen voor de sociale huur en is ontworpen door KAW Architecten uit Groningen. De appartementen variëren in oppervlak van ca. 50 tot ca. 90 vierkante meter met ruime balkons en grote raamopeningen voor extra woonkwaliteit. Het ontwerp is opgebouwd uit een gesloten laagbouwblok (4 verdiepingen) met op de hoek tegen de brug een hoogte accent (12 verdiepingen). De hoofdentree bevindt zich onderaan de toren aan de Korreweg. Aan de Antillenstraat op de hoek met de groenstrook is nog een tweede entree gesitueerd. Parkeren vindt plaats op het binnenterrein en langs de Antillenstraat. De getoonde afbeeldingen zijn zorgvuldig opgesteld, maar hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Situatietekening begane grond

Aannemer

Het gebouw wordt gebouwd door Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Bolsward. In december 2020 is de bouw gestart. Naar verwachting wordt de nieuwbouw begin 2023 opgeleverd.

Impressie vanaf Antillenstraat

Gerrit Krol-brug

Door Rijkswaterstaat wordt een variantenstudie voor de Gerrit Krol-brug uitgewerkt. De vervanging en verhoging van de brug heeft impact op ons bouwplan. In het bouwplan is alvast geanticipeerd op een mogelijk hogere brug. Nadere informatie omtrent de vervanging van de brug volgt vanuit Rijkswaterstaat.

Impressie vanaf Korreweg

Verhuur

Heeft u belangstelling voor een appartement in de nieuwbouw Antillenstraat? Houd onze site in de gaten voor het laatste nieuws. De woningen zullen aangeboden worden via WoningNet. Zodra de woningen beschikbaar zijn zullen we dat melden via de site en onze social media kanalen.