Vertaal deze pagina

Nieuwbouw
12-7-2018

nieuwbouw Molukkenstraat

Aan de Molukkenstraat realiseert Lefier 34 sociale huurappartementen. Op de naastgelegen locatie bouwt Bouwgroep Dijkstra Draisma nog eens 34 vrije sector appartementen. Alle appartementen worden gasloos en aardbevingsbestendig gebouwd. De nieuwbouw is de afronding van de wijkvernieuwing in de Nieuw Indische Buurt in Groningen.

Appartementen

De driekamerappartementen hebben een oppervlakte van 70 m² en krijgen allemaal een eigen fietsenberging. Alle appartementen hebben een mooie ligging in de nabijheid van het Molukkenpark. Er zijn diverse mogelijkheden om te parkeren, onder andere in de naastgelegen garage aan de Bandoengstraat.

Duurzaam wonen

De appartementen zijn voorzien van een elektrische warmtepomp die zorgt voor de vloerverwarming, ventilatie en warm water. Op het dak bevinden zich zonnepanelen. U kookt elektrisch.

Planning

De bouw is in het voorjaar van 2018 gestart. Als alles volgens planning verloopt krijgen de nieuwe bewoners in het voorjaar van 2019 de sleutel.

Huurprijs

De netto huurprijs bedraagt € 597,00 per maand (prijspeil 2018). De servicekosten bedragen ongeveer € 35,- per maand. Huurtoeslag is mogelijk, afhankelijk van het inkomen.

Toewijzing

De inschrijving voor deze appartementen is inmiddels gesloten. Bij de toewijzing gelden een aantal voorrangsregels en voorwaarden.

Voorrangsregels:

  • 1e ronde: huurders van Lefier in de Nieuw-Indische Buurt bestaande uit één- en tweepersoonshuishoudens
  • 2e ronde: overige huurders van Lefier (stad Groningen) bestaande uit één- en tweepersoonshuishoudens
  • 3e ronde: overgebleven appartementen worden t.z.t. aangeboden via Woningnet, hier hoeft GEEN aanmeldformulier voor worden ingevuld

Voorwaarden:

  • Geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens;
  • De afgelopen 12 maanden correcte huurbetaling, geen huurschuld, geen deurwaardersdossier en geen overlast;
  • Ingeschreven staan bij www.woningnet.nl tot en met de oplevering van het appartement;
  • Verzamelinkomen onder de € 36.798,- (2018); aan te tonen met een inkomensverklaring.

Wijkvernieuwing

In de Nieuw Indische Buurt wordt sinds 2005 gewerkt aan wijkvernieuwing met als doel ervoor te zorgen dat de wijk prettig leefbaar blijft. Waar ooit portieketagewoningen stonden, staan nu moderne appartementen en eengezinswoningen met tuin (huur en koop). De nieuwbouw aan de Molukkenstraat is de afronding van deze wijkvernieuwing.