Nieuwe woonwijk Stadshavens, Groningen

Langs het Eemskanaal in de stad Groningen verrijst de komende jaren een eigenzinnige stadswijk aan het water: Stadshavens.

Er komen in totaal 3.300 woningen, 33.000 m² commerciële en maatschappelijke bedrijfsruimte, en een Havenpark. De ontwikkeling van Stadshavens is een samenwerking tussen gemeente Groningen, de ontwikkelaars VanWonen, VolkerWessels Vastgoed en BPD en de woningcorporaties Lefier en Nijestee.

Een impressie van Stadshavens met een voorbeeld van de nieuwe bebouwing. Op de achtergrond zijn de contouren van de binnenstad te zien.

Wonen in Stadhavens

Stadshavens wordt een wijk voor iedereen. Voor jong en oud. Van vrijgezellen tot gezinnen. En voor kleine en grote portemonnee. Het aanbod in type woningen is divers, met zowel koop als huur. Minimaal 15% van de woningen is bedoeld voor sociale huur en 10% voor middenhuur.

Stedelijk en groen

Het wordt een echte stadswijk: stedelijk bebouwd en levendig, met ook veel groen. De straten van Stadshavens worden autoluw. Er wordt geïnvesteerd in fiets- en wandelpaden, kades en extra pleinen als ontmoetingsruimte. Het Damsterdiep verandert in een groene stadslaan. En op het terrein van de zandoverslag komt een groot park met veel groen en ruimte voor sport en spel.

Moderne en historische gebouwen

Om plaats te maken voor de nieuwbouw verdwijnt het bedrijven- en industrieterrein langs het Eemskanaal. Karaktervolle gebouwen in het gebied, zoals de EMG-silo, de zakkenloods en de Cova-schoorsteen, blijven behouden. De combinatie van moderne en historische gebouwen maakt Stadshavens tot een eigenzinnig stukje stad.

Meer informatie

Meer weten? Bekijk de informatiekrant of kijk op https://stadshavens.nl/.
Aan het Damsterdiep 271 is het projectbureau Stadshavens gevestigd. Elke woensdagmiddag tussen 14:00 uur -16:00 uur is er een inloopspreekuur.