Vertaal deze pagina

Woningverbetering
11-12-2017

Restauratie Monument Vaart ZZ Nieuw-Amsterdam

In 2010 brandde een monumentaal pand in het centrum van Nieuw-Amsterdam voor een groot deel af. Het pand aan de Vaart ZZ werd in 1900 gebouwd en gold als een van de pareltjes van het dorp. Lefier had plannen om het pand te restaureren en er appartementen in realiseren, maar was dat nog wel mogelijk? Het antwoord bleek ja. De restauratie werd een leerlingbouwplaats voor twee appartementen in de vrije huur sector. Op 3 juli 2014 kregen de nieuwe bewoners de sleutel.

De appartementen

Het appartement op de begane grond heeft een hal, woonkamer met open keuken, ruime badkamer, toilet, slaapkamer en berging. Ook beschikt het appartement over een tuin.

Plattegrond van het appartement op de begane grond

Het appartement op de eerste en tweede verdieping heeft een hal, woonkamer met open keuken, ruime badkamer, toilet, een slaapkamer op de eerste verdieping en twee slaapkamers op de tweede verdieping. Ook is er een berging op de tweede verdieping. Dit appartement heeft een ruim dakterras. De ingang van de appartementen ligt in de entree/het trappenhuis aan de achterzijde van het monument. Dit is ook de verbindende ruimte tussen het monument en de nieuwbouwappartementen naast het monument.

Plattegronden van de 1e en 2e verdieping