Vertaal deze pagina

Maatschappelijk
25-1-2018

Samenwerking Dorpscoöperatie Nieuw-Dordrecht en Lefier: eerste klus volbracht

Door de nieuwe woningwet, worden corporaties gestimuleerd na te denken over het anders inrichten van hun werk en het aangaan van verbindingen met huurders. De samenwerking tussen Dorpscoöperatie Nieuw-Dordrecht is een voorbeeld van zo’n nieuwe verbinding. Met de coöperatie hebben we in 2017 een experiment uitgevoerd om te zien of te zien of de samenwerking voordelen biedt.

Sneller reageren

De Dorpscoöperatie Nieuw-Dordrecht is de samenwerking aangegaan om sneller te kunnen reageren op vragen van de bewoners van het dorp. André de Vries, manager gebiedsteam van lefier: ‘Met het vergroten van de zelfstandigheid van een wijk of dorp kan de gemeenschap een mooie stap in de toekomst zetten. Lefier vindt het bijzonder om daaraan mee te werken.’

Tevreden

Als experiment hebben wij het budget voor het uitvoeren van planmatig schilderwerk laten overnemen door de dorpscoöperatie. Van dit budget heeft de coöperatie 5 woningen aan de Rietdekkershof laten schilderen. Dorpscoöperatie en Lefier zijn tevreden over het resultaat en de samenwerking. Daarom is de oplevering gevierd met een stevige handdruk (foto: links André de Vries, rechts Herman Reurink, voorzitter Dorpscoöperatie Nieuw-Dordrecht)

Achterpadverlichting

Het verkennen van de samenwerking heeft tussentijds al meer opgeleverd. Zo heeft de dorpscoöperatie al gezorgd voor achterpadverlichting op verschillende plekken bij huurwoningen. We onderzoeken wat we verder voor elkaar kunnen betekenen. De samenwerking smaakt naar meer!