Woonveld Borgesius, Gorecht-West, Hoogezand

In de zomer van 2021 zijn we begonnen met de bouw van 73 woningen op woonveld Borgesius, in Gorecht-West in Hoogezand. Aannemer Plegt-Vos bouwt de woningen. De eerste woningen zullen al begin 2022 klaar zijn. Bewoners van te slopen huurwoningen op woonveld Van Prinsterer hebben als eerste recht op het huren van een nieuwbouwwoning. De woningen die daarna nog beschikbaar zijn, worden aangeboden via Thuiskompas.

Verschillende woningtypes

De 73 woningen komen er in verschillende woningtypes. Woningen met een plat- en puntdak, in lichte en rode steen; in de varianten gezinswoningen, patiowoningen, levensloopbestendige en levensloopgeschikte woningen. Alle woningen hebben twee of drie slaapkamers. Het worden allemaal zogenaamde Nul-Op-de-Meter-woningen (NOM). Deze woningen wekken bij gemiddeld gebruik net zoveel energie op als dat er wordt verbruikt. De energiekosten zijn daardoor laag. Naast de huur, betalen bewoners hiervoor een EnergiePrestatieVergoeding (EPV-vergoeding) aan Lefier.  

 

Gefaseerd opgeleverd

Het zijn allemaal sociale huurwoningen. Begin 2022 zijn de eerste woningen klaar. Rond de zomer zijn de laatste gereed. Ze worden dus gefaseerd opgeleverd. Bijgaande brochure geeft u meer informatie over de verschillende woningtypes, plattegronden en huurprijzen.