Energiedisplay: meten is weten

Geld besparen op je energierekening. Dat is toch mooi meegenomen?
De energieprijzen zijn nog altijd hoog. Daarom is het belangrijk om grip te krijgen op het energieverbruik in huis en daarmee op de energierekening.

We helpen je graag om energie te besparen. Want dat is niet alleen goed voor je portemonnee. Met energiebesparing draag je ook bij aan een duurzame toekomst. Daarom hebben we de GEO Trio II energiedisplay beschikbaar. Wanneer je graag energie wilt besparen, maar jouw woning nog geen goed energielabel heeft, kun je zo'n energiedisplay van ons krijgen.

Wat doet het energiedisplay?
Met een energiedisplay kun je dagelijks zien hoeveel gas en elektriciteit je in huis gebruikt. Zet de display op een zichtbare plek. Zo word je op een gemakkelijke manier herinnerd aan je energieverbruik en ontdek je wat je hier zelf aan kunt doen.

Uit onderzoek blijkt dat je door dit inzicht gemiddeld 5% kunt besparen op je energierekening. Bij een jaarverbruik van 1.500 m3 gas en 2.500 kWh elektriciteit, komt dit neer op een besparing van € 103,50 per jaar. Plus een vermindering van je CO2-uitstoot van ruim 220 kg per jaar.

Hoe werkt het?
Bekijk hieronder hoe je het energiedisplay Geo Trio II op de juiste manier aansluit. 

In het tweede filmpje wordt uitgelegd hoe je het energiedisplay op de juiste manier instelt voor gebruik. Zorg dat je een actuele energierekening hebt klaarliggen om een aantal gegevens te kunnen checken.

Welke functies vind je in het energiedisplay? In het volgende filmpje worden de verschillende functies kort toegelicht, zodat je het energiedisplay optimaal kunt gebruiken.

Je kunt de tarieven die je betaalt voor elektriciteit en gas zelf aanpassen. Het energiedisplay laat dan zien wat de kosten zijn voor het verbruik. Hieronder zie je hoe je de tarieven kunt aanpassen.Kom je er niet uit? Meestal krijg je het energiedisplay van een wijkbeheerder. Hij of zij kan je helpen met het installeren van het energiedisplay. 

Automatische updates via WiFi
Het is aan te raden het energiedisplay met je WiFi-netwerk te verbinden. Dan worden automatisch software-updates gedownload (net zoals bij je mobiele telefoon). Je energiedisplay blijft dan altijd optimaal functioneren. Hier zie je hoe je de Geo Trio II met WiFi verbindt. 

Prijsplafond instellen
Vanaf 1 januari 2023 geldt er één jaar lang een prijsplafond voor gas en elektriciteit. Je betaalt voor gas dan maximaal 1,45 euro per m3 voor maximaal 1.200 m3 gas en voor elektriciteit betaal je maximaal 0,40 euro per kWh voor maximaal 2.900 kWh. Je kunt deze tarieven instellen op je energiedisplay, zodat je in de gaten kunt houden hoeveel geld je kwijt bent voor energie. 

Wil je meer weten over het prijsplafond instellen op je Geo Trio II? Hier lees je meer

Technische problemen?
Bel of mail dan rechtstreeks met de speciale helpdesk op 020 - 262 9462 of e-mail naar geo@eco-logisch.nl. Vermeld daarbij dat je de GEO Trio II van Lefier hebt ontvangen.

Meer tips om energie te besparen
Het energiedisplay geeft je inzicht in je gas- en stroomverbruik. Hoe mooi is het om met simpele aanpassingen direct te zien dat je energie bespaart? Er zijn ontzettend veel kleine dingen die je kunt doen om snel energie te besparen, zonder dat je meteen geld hoeft uit te geven aan nieuwe apparaten. Kijk bijvoorbeeld eens naar de handige tips van Zo Simpel Als Wat. Of op de website van Milieu Centraal