Energiedisplay: meten is weten

Geld besparen op je energierekening. Dat is toch mooi meegenomen?
De energieprijzen blijven maar stijgen. Daarom is het belangrijk om grip te krijgen op het energieverbruik in huis en daarmee op de energierekening.

Lefier helpt haar huurders graag bewuster te zijn van het energieverbruik in huis. Want dat is niet alleen goed voor je portemonnee. Met energiebesparing draag je ook bij aan een duurzame toekomst. Daarom bieden we huurders*, bij wie we energiebesparende maatregelen gaan uitvoeren, gratis de GEO Trio II energiedisplay aan. 

* Het gaat eerst in totaal om zo'n 400 huurders, verspreid over verschillende complexen en gemeenten. 

Wat doet de energiedisplay?
Met de energiedisplay kun je dagelijks zien hoeveel gas en elektriciteit je in huis gebruikt. Zet de display op een zichtbare plek. Zo wordt je op een gemakkelijke manier herinnerd aan je energieverbruik en ontdek je wat je hier zelf aan kunt doen.

Door de display bijvoorbeeld in de woonkamer of keuken te zetten, kun je precies zien hoeveel gas en elektriciteit je verbruikt in die ruimte. Uit onderzoek blijkt dat je door dit inzicht gemiddeld 5% kunt besparen op je energierekening. Bij een jaarverbruik van 1.500 m3 gas en 2.500 kWh elektriciteit, komt dit neer op een besparing van € 103,50 per jaar en een vermindering van uw CO2-uitstoot van ruim 220 kg per jaar.

Hoe werkt het?
Bekijk hieronder hoe je de energiedisplay Geo Trio II op de juiste manier aansluit. 

In het tweede filmpje wordt uitgelegd hoe je de energiedisplay op de juiste manier instelt voor gebruik. Zorg dat je een actuele energierekening hebt klaar liggen, om een aantal gegevens te kunnen checken.

Welke functies vind je in de energiedisplay? In het volgende filmpje worden de verschillende functies kort toegelicht, zodat je de energiedisplay optimaal kunt gebruiken.

Je kunt de tarieven die je betaalt voor elektriciteit en gas zelf aanpassen. Het energiedisplay laat dan zien wat de kosten zijn voor het verbruik. Hieronder zie je hoe je de tarieven kunt aanpassen.Kom je er niet uit? We kijken graag even met je mee als we op een later moment langskomen voor het uitvoeren van energiebesparende werkzaamheden.

Automatische updates via WiFi
Het is aan te raden het energiedisplay met je WiFi-netwerk te verbinden. Dan worden automatisch software-updates gedownload (net zoals bij je mobiele telefoon). Je energiedisplay blijft dan altijd optimaal functioneren. Hier zie je hoe je de Geo Trio II met WiFi verbindt. 

Prijsplafond instellen
Vanaf 1 januari 2023 geldt er één jaar lang een prijsplafond voor gas en elektriciteit. Je betaalt voor gas dan maximaal 1,45 euro per m3 voor maximaal 1.200 m3 gas en voor elektriciteit betaal je maximaal 0,40 euro per kWh voor maximaal 2.900 kWh. Je kunt deze tarieven instellen op je energiedisplay, zodat je in de gaten kunt houden hoeveel geld je kwijt bent voor energie. Wil je meer weten over het prijsplafond instellen op je Geo Trio II? Hier lees je meer

Technische problemen?
Bel of mail dan rechtstreeks met de speciale helpdesk voor uw energiedisplay via 020 - 262 9462 of geo@eco-logisch.nl. Vermeld daarbij dat je de GEO Trio II Display van Lefier hebt ontvangen.

Meer tips om energie te besparen
Het energiedisplay geeft je inzicht in je gas- en stroomverbruik. Hoe mooi is het om met simpele aanpassingen direct te zien dat je energie bespaart? Er zijn ontzettend veel kleine dingen die je kunt doen om snel energie te besparen, zonder dat je meteen geld hoeft uit te geven aan nieuwe apparaten. Kijk bijvoorbeeld eens naar de handige tips van Zo Simpel Als Wat. Of op de website van Milieu Centraal. En heb je nog enkel glas in huis, dan komen we graag bij je langs om dubbel HR++-glas te plaatsen. Neem in dat geval contact met ons op via MijnLefier.