Besparen met De Voorzieningenwijzer

Zorgverzekering, energiekosten, wel of geen toeslagen... Best lastige dingen. Dat ze geld kosten, is zeker. Maar soms betaalt u te veel. Of blijkt dat u tóch wel die ene toeslag kunt krijgen. De VoorzieningenWijzer helpt u hiermee.

Wat is De VoorzieningenWijzer?

Lefier werkt in de gemeenten Groningen, Midden-Groningen, Borger-Odoorn en Stadskanaal samen met De VoorzieningenWijzer. De VoorzieningenWijzer is een programma waarmee Lefier en andere woningcorporaties, gemeenten en welzijnsorganisaties mensen helpen om geld te besparen op de maandelijkse lasten. Bijvoorbeeld omdat mensen recht hebben op bepaalde subsidies, toeslagen of gemeentelijke regelingen. Of door over te stappen naar een goedkopere zorgverzekering of energieleverancier.

Hoe werkt de VoorzieningenWijzer?

In een persoonlijk gesprek laten de medewerkers van De VoorzieningenWijzer met dit programma zien waar u geld kunt besparen. En welke regelingen u kunt gebruiken. Tijdens deze afspraak neemt de medewerker van de Voorzieningenwijzer o.a. de volgende vragen met u door:

  • Maakt u gebruik van alle minimaregelingen van de gemeente?
  • Maakt u gebruik van alle toeslagen van de Rijksoverheid?
  • Krijgt u geld terug als u de aangifte Inkomstenbelasting doet?
  • Kunt u overstappen naar een goedkopere energieleverancier?
  • Is het verstandig om over te stappen naar een andere zorgverzekering?

 Als u dat wilt, kan de medewerker deze zaken ook direct voor u regelen.

Gratis en vertrouwelijk

Het adviesgesprek met De VoorzieningenWijzer is gratis. Lefier en De VoorzieningenWijzer willen mensen graag helpen om te zorgen dat zij krijgen waar ze recht op hebben. Lefier verhuurt veel woningen aan mensen met lagere inkomens. Wij willen juist deze mensen helpen om naast de vaste lasten, ook geld over te houden voor de leuke dingen in het leven.

Alles wat met u wordt besproken, blijft tussen u en de mensen van De VoorzieningenWijzer

Hoe maak ik een afspraak?

Als u bij ons hebt aangegeven interesse te hebben in een gratis advies over uw geldzaken, dan belt een medewerker van de welzijnsorganisatie uit uw gemeente of van De VoorzieningenWijzer u op om een afspraak met u te maken.

Gemeente Groningen
Vanaf 2 juni 2020 kunnen huurders van Lefier gebruikmaken van De VoorzieningenWijzer als zij zich bij Lefier melden voor een betalingsregeling, vanwege verlies van inkomsten door de corona crisis. Op deze manier willen we voorkomen dat mensen verder in de schulden en problemen raken.

Gemeente Stadskanaal en Borger-Odoorn
In de gemeente Stadskanaal en Borger-Odoorn wordt de VoorzieningenWijzer ingezet sinds 2019 in samenwerking met de gemeente, Woonservice en de welzijnsorganisaties. Ook mensen die een (nieuw) huurcontract tekenen krijgen de mogelijkheid om deel te nemen.

Gemeente Midden-Groningen
In de gemeente Midden-Groningen wordt de VoorzieningenWijzer sinds 2021 ingezet in samenwerking met de gemeente, Groninger Huis en Kwartier Zorg en Welzijn. U kunt zich als huurder zelf direct aanmelden via de site Dat Geldt Voor Mij voor een vrijblijvend gesprek. Nieuwe huurders die een huurcontract tekenen krijgen ook de mogelijkheid om zich aan te melden.

Gemeente Emmen
In de gemeente Emmen wordt de VoorzieningenWijzer (nog) niet ingezet.

Meer informatie?

Bekijk voor meer informatie onderstaand filmpje over de Voorzieningenwijzer, of kijk op: www.devoorzieningenwijzer.nl.