Slim omgaan met geld

Zit u vaak krap bij kas? Of wilt u gewoon geld besparen? Dat kan met behulp van de slimme bespaartips. Lees hieronder enkele tips om meer geld over te houden.

Energie

Een van de dure vaste lasten is de energierekening. Mensen hebben vaak een dure energieleverancier en betalen daar veel geld voor. Kijk eens goed of het bij een andere energiemaatschappij goedkoper kan. Daarnaast zijn er ook andere mogelijkheden om te besparen op uw energie. Gebruik bijvoorbeeld spaarlampen en laat geen opladers in de stopcontacten zitten als dat niet nodig is.

Boodschappen

Boodschappen zijn al snel duur. De A-merken liggen voor de hand en B- en C-merken moet je wat meer moeite voor doen. Ga eens boodschappen doen in een goedkopere supermarkt en kijk eens vaker naar B- en C-merken. Boodschappen doen voor de hele week bespaart vaak meer dan je denkt. Als je alle boodschappen in 1 keer haalt laat je de overbodige luxe goederen vaker liggen dan wanneer je elke dag je boodschappen haalt.

Verzekeringen

Verzekeringen zijn duur, al helemaal als je aanvullend verzekerd bent wanneer dat niet nodig is. Kijk eens of het echt nodig is, vaak vallen belangrijke operaties nog onder de basisverzekering. Daarnaast zijn er genoeg aanbieders, het kan altijd goedkoper!

Abonnementen

Overbodige abonnementen op bijvoorbeeld tijdschriften die niet gelezen worden zorgen voor een extra kostenpost. Door deze abonnementen op te zeggen kun je veel geld besparen.

Andere bespaartips?

Kijk voor andere bespaartips ook eens op de site van de Consumentenbond