Sleutels

Informatie over extra sleutels, verloren sleutels, nabestelde sleutels, extra sloten, enzovoort, kunt u hier vinden.  

Veel gevraagd over Sleutels

Ik ben mijn pasje of druppel kwijt (werkt niet meer). Hoe kan ik een nieuw pasje of een nieuwe druppel krijgen?

Algemeen

Neemt u hiervoor contact met ons op via telefoonnummer 088 – 20 33 000.

Let op: de levertijden bij onze leverancier zijn inmiddels opgenomen tot meer dan 2 maanden. Houdt u hier rekening mee.

Voor een nieuwe druppel of een nieuw pasje betaalt u € 35,-.
(Als een toegangsdruppel niet meer werkt, dan kunt u proberen de druppel 10 tot 20 seconden voor de hoofdlezer bij de hoofdingang of centrale hal te houden. De druppel reset zich dan en werkt dan in de meeste gevallen weer.

Woont u in Midden-Groningen en bent u uw groene of blauwe "stiftje" kwijt of werkt het stiftje niet? Dan kunt u dit aanvragen via ons contactformulier. Dit kost € 35,-. (Bij een aantoonbaar defect van een groen stiftje, wordt er geen €35,- in rekening gebracht.) U dient het kapotte stiftje mee te nemen als u het nieuwe stiftje komt ophalen.

Voor een nieuwe druppel voor een fietsenberging in Groningen (Van Royenlaan, Hora Siccamasingel en Van Iddekingeweg) kunt u bij ons kantoor een aanvraag indienen.

Let op: is de druppel of het pasje (voor het op afstand openen van een deur) aan u geleverd door de WMO? Dan kunt u bij hen een nieuwe aanvragen.

Doet de tag/het stiftje het wel, maar wilt u toegang tot een andere ruimte (bijvoorbeeld ruimte voor een scootmobiel)? Wij sturen uw verzoek door naar de wijkbeheerder.

Ik wil graag een extra sleutel bestellen. Wat moet ik doen?

Algemeen

Als het een niet-gecertificeerde sleutel is, kunt u een sleutel laten bijmaken bij een sleutelmaker. U betaalt dit zelf.

Huurt u een parkeerplaats en heeft u een pasje? Hier wordt maar één pasje voor uitgegeven door Lefier. Wij geven geen extra passen uit op aanvraag.

Een gecertificeerde sleutel kunt u bestellen via ons contactformulier met een foto van de sleutel waarop de code duidelijk leesbaar is. U ontvangt vervolgens een factuur van € 35,- om de verschuldigde kosten te betalen. Deze factuur kunt u ook vinden in uw klantportaal, waar u via iDEAL kunt betalen. U krijgt bericht als u de sleutel kunt ophalen. Dit kan 4 tot 6 weken duren.

SSH
Bent u student en huurt u via de Stichting Studenten Huisvesting (SSH), bestel dan een sleutel via de Resident Assistent. De kosten worden achteraf in rekeningen gebracht.

Mag ik een sleutelkluis plaatsen of laten plaatsen?

Algemeen

Ja, dat mag. U kunt dit aanvragen via het formulier 'Aanvraag Zelf klussen' in uw klantportaal Mijn Lefier. 

We vragen u om de kluis zo te plaatsen dat u de buitenkant van het complex zo min mogelijk beschadigt. In verband met inbraak / diefstal, raden we u aan om voor een goede kwaliteit sleutelkluis te kiezen.

Ik heb mijn sleutels verloren. Zijn ze misschien bij Lefier afgegeven?

Algemeen

Neemt u hiervoor contact met ons op via telefoonnummer 088 – 20 33 000.

Ik heb verkeerde of te weinig sleutels ontvangen bij het tekenen van het contract.

Algemeen

Neemt u hiervoor telefonisch contact met ons op via 088 – 20 33 000.