Zelf klussen

Een andere keuken plaatsen, zonnepanelen aanbrengen of een schutting plaatsen? Wij bieden u de mogelijkheid om zelf uw huurwoning aan uw eigen behoefte aan te passen. Wilt u zelf klussen in uw woning? Dan zijn er wel een aantal regels en voorwaarden. 

Heeft u plannen om iets te veranderen aan uw woning? Geeft u dit dan door via uw Mijn Lefier-account. Kiest u vervolgens onder 'Direct regelen' voor 'Aanvraag 'Zelf Klussen' (ZAV)'. Binnen 4 weken ontvangt u dan reactie.

Zelf klussen

Wie kan ik benaderen voor het uitvoeren van kleine klusjes (geen reparaties) in mijn woning die ik zelf niet kan doen?

Algemeen

U kunt hiervoor zelf een klusser benaderen.
Let op: vraag eerst bij Lefier na of u voor deze klussen geen toestemming van Lefier nodig heeft. 

Ik heb zelf geklust in mijn woning. Ben ik zelf verantwoordelijk voor het onderhoud hiervan?

Algemeen

U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud aan de verandering die u heeft aangebracht.

Ik wil de binnenkant van mijn balkon schilderen, mag dat?

Algemeen

Nee, de binnenkant van een balkon hoort bij de buitengevel en buitengevels mogen niet worden geschilderd.

Mag ik het cilinder van mijn slot zelf vervangen?

Algemeen

Ja, dit mag als het nieuwe slot van vergelijkbare kwaliteit is en er hierdoor geen schade ontstaat aan de deur of de woning. Wanneer u de huur opzegt en de woning verlaat, moet u het originele slot weer terugplaatsen. Eventuele schade moet u op eigen kosten herstellen.

Ik wil graag dubbel glas, zonnepanelen of een andere energiebesparende voorziening in mijn woning. Wat kan Lefier voor mij doen?

Algemeen

Lefier is druk bezig om een groot aantal woningen duurzamer te maken door ze beter te isoleren en zonnepanelen aan te brengen. Wordt uw woning of kamer binnenkort nog niet verduurzaamd, dan kunt u een aanvraag indienen door contact met ons op te nemen. Bijvoorbeeld voor het aanbrengen van dubbel glas of plaatsen van zonnepanelen. Wij nemen dan contact met u op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Woont u in een studentenhuis in een onzelfstandige kamer waarbij u de keuken, douche en/of toilet deelt, dan nemen we alleen aanvragen van het gehele huis in behandeling.