Woningverbetering

Lefier verbetert een groot deel van haar woningen. Meestal pakken we daarbij een heel complex tegelijk aan. Vaak gaat het om energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld isolatie en dubbel glas. Soms worden ook de keuken en badkamer opgeknapt. Als wij uw woning gaan verbeteren, krijgt u daarover op tijd bericht van Lefier.

Voor deze verbeteringen kan Lefier een huurverhoging vragen. U bent niet verplicht om mee te doen met de verbeteringen als Lefier hiervoor een huurverhoging vraagt.

Gaat Lefier uw woning verbeteren? Lefier en huurdersorganisaties hebben afspraken gemaakt over de rechten die u dan heeft. Bijvoorbeeld of u tijdelijk andere woonruimte krijgt en welke vergoeding u krijgt. Op de pagina Vergoeding en huisvesting leest u er meer over. 

Veel gevraagd over Woningverbetering

Ik heb een brief van Lefier gekregen over een huisbezoek. Wat kan ik van dit bezoek verwachten?

Algemeen

Wij komen bij u op huisbezoek als er ingrijpende werkzaamheden – bijvoorbeeld een renovatie – voor uw woning gepland staan. Tijdens het bezoek bespreken we onze plannen met u en kunnen we mogelijke vragen direct beantwoorden.

Ik heb een klacht over de werkzaamheden bij woningverbetering. Bij wie kan ik terecht?

Algemeen

Als u niet tevreden bent over het verloop van de werkzaamheden, kunt u terecht bij de medewerker van Lefier die het project begeleidt. Neemt u hiervoor contact met ons op via telefoonnummer 088 – 20 33 000.

Ik wil graag meer informatie over het onderhoudsproject dat in mijn woning wordt uitgevoerd.

Algemeen

Neemt u hiervoor contact met ons op via telefoonnummer 088 – 20 33 000.

Tijdens de werkzaamheden voor de woningverbetering is schade ontstaan. Wat moet ik doen?

Algemeen

Als er tijdens de werkzaamheden schade ontstaat aan uw spullen, meld dit dan zo snel mogelijk bij de projectopzichter van Lefier. Daarnaast moet u binnen 24 uur het bedrijf dat de schade veroorzaakte schriftelijk op de hoogte brengen van de schade. U stuurt een kopie van deze brief naar Lefier en meldt de schade ook bij uw inboedelverzekering. De verzekeringsmaatschappijen gaan vervolgens met elkaar in overleg om tot een oplossing te komen.

Is bekend of Lefier binnenkort mijn woning gaat verbeteren of slopen?

Algemeen

Als uw woning wordt verbeterd of gesloopt, krijgt u daarover schriftelijk bericht. U hoort ruim van te voren wanneer de werkzaamheden in of aan uw woning worden uitgevoerd. Als u nog geen bericht heeft ontvangen, kunnen wij ook niet aangeven of uw woning (binnenkort) aan de beurt is.

Lefier verbetert de kwaliteit van een groot deel van haar woningen. Meestal pakken we daarbij een heel complex tegelijk aan. Vaak gaat het om energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld isolatie en dubbel glas. Soms worden ook de keuken en badkamer opgeknapt. Ook is het soms mogelijk om individueel een woningverbetering aan te vragen. Als u meer wilt weten, neem dan contact met ons op via 088 – 20 33 000.

Ik heb een vraag over het inloggen in de Eleena-app van Ecorus (waarmee je je zonne-energie kunt checken)

Algemeen

U ontvangt van Ecorus een brief of e-mail met de inloggegevens voor de Eleena-app. Inloggen kan ook via de website www.eleena.eu.

Heeft u deze brief of e-mail niet bij de hand?  
Inloggen kan ook met behulp van uw postcode en serienummer die op het ‘Eleena-kastje’ in de meterkast staat. Dit nummer bestaat uit 16 tekens.

Let op: deze e-mail kan ook in uw spambox/ongewenste mailbox komen. Heeft u een nieuw e-mailadres? Geeft u die dan door aan Lefier en Ecorus. Daarnaast moet u erop letten dat het wachtwoord hoofdletter-gevoelig is.

Als u de mail toch niet heeft ontvangen of als het inloggen echt niet lukt, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met Ecorus via 085-1303623 (Bereikbaar van 9:00 tot 12:00 uur en van 13:00 toto 17:00 uur).

Ik heb een brief van mijn Enexis ontvangen over het aanmelden van mijn zonnepanelen, wat moet ik hiermee doen?

Algemeen

Ecorus meldt uw zonnestroominstallatie aan bij www.energieleveren.nl. Zij informeren uw energieleverancier en Enexis. In verband met administratieve verwerking duurt dit één tot twee maanden. U hoeft zich echter geen zorgen te maken; de zonnepanelen wekken wel al stroom op vanaf het moment van installatie.

Als u na het plaatsen van de zonnepanelen door Ecorus toch een brief (of herinnering) van Enexis ontvangt waarin u gevraagd wordt de gegevens van uw zonnepanelen aan te leveren hoeft u hier niets mee te doen.

Zoals hierboven omschreven gaat de verwerking automatisch en heeft deze informatie elkaar gekruist.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u kijken op www.zonniglefier.nl

Ik heb een vraag over de verduurzaming aan de Arubastraat/Sabastraat/Sint Eustatiusstraat.

Algemeen

Het betreft de verduurzaming van de onderstaande straten:
Arubastraat 1 t/m 95
Sabastraat 2 t/m 96
Sint Eustatiusstraat  1 t/m 95

 De werkzaamheden bestaan uit:

Spouwmuurisolatie, vloerisolatie
HR++ beglazing met ventilatieroosters
Nieuwe voor- en balkondeur
Deurdranger op voordeur, die reageert op rookmelder
Herstel-en vervangen schilderwerkzaamheden
Vervangen , indien aanwezig zachtboardplafonds
Nieuwe zuinige HR -combiketel + mechanische ventilatie
Daar waar nog gaskachels zijn, worden voorzien van radiatoren + HR Combiketel
Rookmelders
Aanpassing meterkast, indien nodig
Zonnepanelen 3 a 4 stuks
Indien afgekeurd nieuwe badkamer, keuken en/of toilet

Start werkzaamheden:
Arubastraat begin december 2022
Sabastraat start in april 2023
Sint Eustatiusstraat start augustus 2023

Projectmanager: Theo Bosma
Projectleider: Elly Lehkamp
Opzichter: Lambert Sanneman
Bewonersparticipant: Roos Oosten
Projectmedewerkers: Annie Elting en Rina Lohman