Aanbod kamers

Ga voor het aanbod naar ROOM.nl.

Lefier verhuurt in de stad Groningen ruim 3.000 kamers en woningen voor studenten. Sinds 1 april 2021 vind je al het beschikbare aanbod van Lefier op ROOM.nl.

Om in aanmerking te komen voor een kamer bij ROOM moet je ingeschreven staan bij een onderwijsinstelling (mbo/hbo/wo of PhD). Je kunt reageren op kamers op ROOM in Groningen als je studeert of gaat studeren in Groningen of Leeuwarden.

Ook andere woningcorporaties in de stad Groningen verhuren woonruimte voor studenten en jongeren. Het aanbod vind je op www.ghuus.nl

Veel gevraagd over Aanbod kamers

Wat is Ghuus?

Algemeen

Ghuus.nl is een website met de studenten/jongerenwoningen van de woningcorporaties in de stad Groningen. Ghuus is een initiatief van zes corporaties: De Huismeesters, Lefier, Nijestee, Patrimonium, Wierden en Borgen en Woonborg.

Wat is Ghuus?
Ghuus is een platform voor aangeboden kamers. Als je je hier aanmeldt krijg je mailtjes met nieuw aanbod speciaal afgestemd op jouw woonwensen. Om op woningen te kunnen reageren moet je ingeschreven staan bij de woningcorporatie die de woning aanbiedt.

Hoe kom ik aan een woning via Ghuus?
Op Ghuus.nl vind je het aanbod van alle woningcorporaties in de stad Groningen. Met de zoekfilters kun je de woning zoeken die bij je past. Om een woning of kamer te huren, moet je ingeschreven staan bij de woningcorporatie die de woning aanbiedt. Voor Nijestee, De Huismeesters en Patrimonium schrijf je je in bij WoningNet. Voor Woonborg en Wierden en Borgen schrijf je je in op de website van de woningcorporatie. Voor Lefier schrijf je je in bij ROOM. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer kans om een woning toegewezen te krijgen.

Hoe kan ik me inschrijven voor een studenten/jongerenwoning bij Lefier?
Om in aanmerking te komen voor een studentenkamer bij Lefier, moet je ingeschreven staan bij ROOM. De inschrijving kost eenmalig € 35,00. Je kunt je inschrijven vanaf je 16e. Zo kun je alvast wachttijd opbouwen. Zodra je 17 bent kun je een huurcontract afsluiten. Ben je jonger dan 18? Dan heb je toestemming van je ouders of voogd nodig. Inschrijven als kamerzoekende kan via de wesbite van ROOM.

Hoe kan ik reageren op woningen?
Heb je op Ghuus een leuke woning of kamer gevonden? Klik dan op "ga naar woonruimte". Je gaat dan naar de website van de aanbieder. Log in met je account en reageer op de woning/kamer. Heb je nog geen account? Schrijf je dan eerst in.

Ga voor meer informatie naar de website www.ghuus.nl.

Kan ik met voorrang verhuizen naar een zelfstandige kamer in mijn complex?

Algemeen

In sommige studentenpanden verhuren we zowel onzelfstandige kamers als zelfstandige kamers met eigen voorzieningen. Komt er een zelfstandige kamer vrij in jouw studentenpand? Dan geldt de volgende werkwijze:

  • De zelfstandige kamer die vrij komt adverteren we op ROOM.
  • Heb jij interesse in zo’n zelfstandige kamer? Dan kun je zelf op de kamer reageren via ROOM. Je moet zelf in de gaten houden of er een kamer vrij komt, je wordt hierover door Lefier vooraf niet geïnformeerd.
  • Alle kamerzoekenden kunnen reageren, maar huurders die al in hetzelfde pand wonen hebben voorrang. De huurder met de langste woonduur, krijgt als eerste de zelfstandige kamer aangeboden.
  • Reageren er geen huurders uit het pand op de advertentie? Dan bieden we de kamer aan, aan de kandidaat met de langste inschrijfduur in ROOM.

Hoe weet ik of er een zelfstandige kamer vrij komt in mijn complex?

Algemeen

Bij je inschrijving in ROOM kun je in je zoekprofiel aangeven dat je een zelfstandige kamer zoekt in Groningen. Ook kun je aangeven dat je tipberichten wilt ontvangen zodra er een zelfstandige kamer geadverteerd staat op ROOM. Zo kun je zelf in de gaten houden of er een zelfstandige kamer in jouw pand beschikbaar komt. Houd er rekening mee dat je niet alleen tipberichten ontvangt voor zelfstandige kamers specifiek in jouw pand, je zult hier zelf alert op moeten zijn.

Zijn er meer foto's beschikbaar van de aangeboden woning of kamer?

Algemeen

Nee. Alle beschikbare foto's staan op de website.

Let op: de foto’s die getoond worden zijn niet altijd van de betreffende woning. Het kan ook een vergelijkbare woning zijn.

Hoe lang moet je ingeschreven staan om in aanmerking te komen voor een zelfstandige kamer?

Algemeen

Lefier kan niet aangeven hoe lang je ingeschreven moet staan om in aanmerking te komen voor een zelfstandige kamer. De kans daarop hangt samen met het aantal reacties op de kamer en de inschrijftijd van de mensen die gereageerd hebben. De grootste kans maak je door op zelfstandige kamers buiten het centrum te reageren. Dit zijn kamers aan bijvoorbeeld de G. Borgesiuslaan, Damsport, Mudaheerd en Grevingaheerd In Groningen.

Hebben jullie ook kamers die alleen door vrouwelijke huurders gehuurd mogen worden?

Algemeen

Nee, niet meer. Lefier verhuurde tot begin 2022 aan de Eendrachtskade in Groningen een flat waar alleen vrouwen een kamer konden huren maar dit is gewijzigd. Ook mannen mogen nu op de beschikbare kamers in deze flat reageren via ROOM.

Wat zijn de afmetingen van de kamer?

Algemeen

De informatie die wij hebben over de afmetingen, staat op de plattegrond op de website van ROOM. (Let op: plattegronden kunnen afwijken van de werkelijkheid.)

Zijn er mogelijkheden om samen met vrienden in één pand te gaan wonen?

Algemeen

In principe niet.
Het kan zijn dat er in 1 huis of op een afdeling in een studentenpand meerdere kamers tegelijk vrij komen. Bij de advertentie staat hoe je in aanmerking kunt komen voor de kamer. Jullie kunnen dan zelf reageren, wij bemiddelen hier niet in.