Aanbod kamers

Ga voor het aanbod naar ROOM.nl.

Lefier verhuurt in de stad Groningen ruim 3.000 kamers en woningen voor studenten. Sinds 1 april 2021 vind je al het beschikbare aanbod van Lefier op ROOM.nl.

Om in aanmerking te komen voor een kamer bij ROOM moet je ingeschreven staan bij een onderwijsinstelling (mbo/hbo/wo of PhD). Je kunt reageren op kamers op ROOM in Groningen als je studeert of gaat studeren in Groningen of Leeuwarden.

Veel gevraagd over Aanbod kamers

Kan ik met voorrang verhuizen naar een zelfstandige kamer in mijn complex?

Algemeen

Nee, je krijgt geen voorrang als je wilt verhuizen naar een zelfstandige kamer in je complex. Vrijkomende kamers worden gepubliceerd op ROOM. Heb je interesse? Dan kun je reageren. De kandidaat met de langste inschrijftijd op ROOM krijgt de kamer aangeboden.

Hoe weet ik of er een zelfstandige kamer vrij komt in mijn complex?

Algemeen

Bij je inschrijving in ROOM kun je in je zoekprofiel aangeven dat je een zelfstandige kamer zoekt in Groningen. Ook kun je aangeven dat je tipberichten wilt ontvangen zodra er een zelfstandige kamer geadverteerd staat op ROOM. Zo kun je zelf in de gaten houden of er een zelfstandige kamer in jouw pand beschikbaar komt. Houd er rekening mee dat je niet alleen tipberichten ontvangt voor zelfstandige kamers specifiek in jouw pand, je zult hier zelf alert op moeten zijn.

Hoe lang moet je ingeschreven staan om in aanmerking te komen voor een zelfstandige kamer?

Algemeen

Lefier kan niet aangeven hoe lang je ingeschreven moet staan om in aanmerking te komen voor een zelfstandige kamer. De kans daarop hangt samen met het aantal reacties op de kamer en de inschrijftijd van de mensen die gereageerd hebben. De grootste kans maak je door op zelfstandige kamers buiten het centrum te reageren. Dit zijn kamers aan bijvoorbeeld de G. Borgesiuslaan, Damsport, Mudaheerd en Grevingaheerd In Groningen.

Hebben jullie ook kamers die alleen door vrouwelijke huurders gehuurd mogen worden?

Algemeen

Nee, niet meer. Lefier verhuurde tot begin 2022 aan de Eendrachtskade in Groningen een flat waar alleen vrouwen een kamer konden huren maar dit is gewijzigd. Ook mannen mogen nu op de beschikbare kamers in deze flat reageren via ROOM.

Wat zijn de afmetingen van de kamer?

Algemeen

De informatie die wij hebben over de afmetingen, staat op de plattegrond op de website van ROOM. (Let op: plattegronden kunnen afwijken van de werkelijkheid.)