Een kamer toegewezen, en dan?

Ben jij de kandidaat die de kamer krijgt aangeboden? Hiervoor ontvang je vanuit ROOM een mail met instructies. Reageer binnen 4 dagen, want als je niet of te laat reageert, dan vervalt de aanbieding. Wij bieden de kamer dan aan de volgende kandidaat aan.

Meer informatie over een kameraanbieding en de vervolgstappen kun je vinden op ROOM.

Veel gevraagd over Een kamer toegewezen, en dan?

Ik heb een woning/kamer/parkeerplaats aangeboden gekregen en wil deze accepteren. Hoe doe ik dat?

Algemeen

Thuiskompas
Geef uw reactie door via uw account op Thuiskompas > Mijn overzicht. U geeft daar aan of u interesse heeft of weigert. Let er wel op dat u binnen de gestelde reactietermijn reageert.

WoningNet
U kunt hiervoor inloggen op de website en de woning accepteren. Voor het accepteren heeft u de woning bezichtigd. Bij het woningaanbod staat aangegeven hoeveel tijd u heeft en welke stappen u moet ondernemen voor het accepteren van de woning.

ROOM
U kunt hiervoor inloggen op de website van ROOM en de kamer accepteren of weigeren. Let er wel op dat u binnen de gestelde reactietermijn reageert.

Parkeerplaats/garage website Lefier
Degene die gereageerd heeft én het langst staat ingeschreven, krijgt de aanbieding voor betreffende parkeerplaats of garagebox en kan dan zijn gegevens invullen. Als wij bericht hebben gekregen dat het ingevuld is, zorgen wij dat de huurovereenkomst in orde gemaakt wordt.

Ik wil graag een afspraak maken / wijzigen voor het tekenen van het huurcontract.

Algemeen

Neemt u hiervoor contact met ons op via telefoonnummer 088 – 20 33 000.

Ik ga een kamer huren. Welke documenten moet ik aanleveren?

Algemeen

We vragen je om een aantal documenten aan te leveren, voordat je het contract kunt tekenen.

  • Studenten mbo/hbo/wo: We hebben een bewijs van inschrijving van de onderwijsinstelling nodig met vermelding van het betreffende studiejaar.

  • Aankomend studenten (die starten in het aankomende studiejaar): Recent bericht studiefinanciering van DUO.

  • Buitenlandse studenten: letter of enrolment (= bewijs van inschrijving aan de onderwijsinstelling met vermelding van het betreffende schooljaar.) Let op: een studentenkaart wordt niet geaccepteerd.

  • (Internationale) promovendus (PhD): verklaring van universiteit over status promovendus.

  • Ben je studerend aan de Open Universiteit, dan is het helaas niet mogelijk om via ROOM een kamer te huren.

Ik wil graag een woning/kamer bezichtigen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Algemeen

Als u op een woning/kamer heeft gereageerd, krijgt u van ons bericht als we de woning/kamer aan u aanbieden. Op dat moment kunt u een afspraak maken voor een bezichtiging. In het bericht dat u van ons ontvangt, leest u of u contact op kunt nemen met de huidige huurder of met Lefier om een afspraak te maken. 

Wanneer de huidige bewoner niet meewerkt aan een bezichtiging, kunt u de aanbieding op de site aanvaarden. De aanvaarding is dan onder voorbehoud van de bezichtiging. Neem vervolgens contact met ons op via 088 – 20 33 000 om een afspraak voor bezichtiging te maken. De definitieve acceptatie vindt pas plaats nadat u de handtekening onder het huurcontract zet.

Heeft u nog niet gereageerd op de woning/kamer en/of bent u nog niet geselecteerd voor de woning, dan kunt u de woning ook nog niet bezichtigen.

Het lukt mij niet om binnen de gestelde reactietermijn op de aangeboden woning/kamer te reageren. Wat kan ik doen?

Algemeen

In sommige gevallen kan de reactietermijn verlengd worden. Hier moet dan wel een geldige reden voor zijn (u heeft de aangeboden woning/kamer bijvoorbeeld niet kunnen bezichtigen).

Neem hiervoor contact met ons op via telefoonnummer 088 – 20 33 000.

Mag ik als minderjarige zelf mijn contract tekenen?

Algemeen

Nee, als je jonger dan 18 bent en je wilt een contract tekenen, dan moet één van je ouders (of je wettelijke voogd) ook tekenen.

Dit zijn de regels:

  • Voor de inschrijving geldt een minimum leeftijd van 16 jaar.
  • Vanaf je 18e mag je zelf je contract tekenen.

Wat gebeurt er met de opgebouwde punten / inschrijfduur als ik een kamer accepteer?

Algemeen

Na ondertekening van je nieuwe huurcontract blijf je automatisch ingeschreven staan en blijft je inschrijfduur behouden. Hierdoor wordt doorstromen naar een andere kamer eenvoudiger.

Ik heb een aanbieding voor een kamer ontvangen per sms, maar heb de mail die in de sms genoemd wordt niet ontvangen. Wat moet ik doen?

Algemeen

Neemt u hiervoor contact met ons op via telefoonnummer 088 – 20 33 000.

Hoe kan ik een kamer weigeren?

Algemeen

Dat kan via ROOM. Log in op je account en geef daar aan of je de kamer accepteert of weigert.

Je mag als kamerzoekende onbeperkt een aanbieding weigeren. Heb je éénmaal een kameraanbod geaccepteerd en weiger je daarna alsnog de kamer, dan word je inschrijving geblokkeerd voor 8 jaar. Op dat moment is het niet meer mogelijk om op kameraanbod te reageren. Wil je toch nog reageren op ander aanbod, dan moet je contact opnemen met Lefier. Hier kun je motiveren waarom je na acceptatie de kamer alsnog heb geweigerd en dan kunnen zij de blokkade verwijderen.

Mag iemand anders het contract voor mijn kamer tekenen?

Algemeen

Ja, dat mag. Dan moet diegene wel het formulier 'machtiging zaakwaarneming' invullen. De persoon die jij machtigt, moet een kopie van jouw legitimatie meenemen en zijn/haar eigen legitimatie. Daarnaast moet hij/zij alle documenten meenemen die wij van jou nodig hebben.

Ik heb een woning/kamer bezichtigd en ik heb een vraag over het onderhoud.

Algemeen

Neemt u hiervoor contact met ons op via telefoonnummer 088 – 20 33 000.

Wanneer wordt mijn nieuwe kamer technisch klaargemaakt?

Algemeen

De kamer wordt technisch klaargemaakt als de sleutels zijn ingeleverd.

Hoe moet ik mijn contract tekenen?

Algemeen

U tekent uw contract in pricipe digitaal in uw eigen Mijn Lefier account, tenzij er andere afspraken met u zijn gemaakt.

Activeer uw account zo snel mogelijk
Als u een nieuwe woning bij Lefier gaat huren, is het belangrijk dat u uw account zo snel mogelijk activeert, maar in ieder geval 24 uur voordat uw huurovereenkomst ingaat. U hebt uw account namelijk nodig om bijvoorbeeld de huurovereenkomst digitaal te ondertekenen en de eerste huurnota te betalen.

Andere afspraken?
Zijn er met u van tevoren andere afspraken gemaakt over het tekenen van de huurovereenkomst, dan gelden die afspraken. Uiteraard is het dan nog steeds handig om uw account wel te activeren.

Uw account heeft namelijk ook veel andere voordelen, zoals een overzicht van uw persoonlijke gegevens, de woninggegevens, uw nota's en uw contactmomenten met Lefier.

In de kamer die ik ga huren aan de Melkweg 26 en Kraneweg 2 en 4, staan allerlei meubels. Wat mag ik hiermee?

Algemeen

In deze kamers heeft SSH allerlei spullen achtergelaten: kasten, bedden, tafels en stoelen. U mag als nieuwe huurder zelf beslissen wat u hiermee wilt. U mag het verwijderen, verkopen of natuurlijk gebruiken.