Een woning kopen bij Lefier

Dat kan op twee manieren.

Geregeld krijgen onze huurders de kans om hun huurhuis te kopen. Die huurders hebben dan de eerste keus. Als huurder krijg je geen korting maar betaal je een marktconforme prijs. Kopen is nooit verplicht, maar misschien wel een buitenkansje om huiseigenaar te worden.

We verkopen geregeld ex-huurwoningen op de vrije markt. Dat doen we alleen als de huurder de huur heeft opgezegd. Vaak gaat het dan om huizen die gemoderniseerd moeten worden en bijvoorbeeld heel geschikt voor starters zijn.

Is er op dit moment iets te koop? Bekijk hier het aanbod. 

Heb je een vraag over kopen of weet je al wat je zoekt?
We helpen je graag. Bel 088 – 20 33 000 en vraag naar een medewerker van het team Makelaardij of stuur een mail naar makelaardij@lefier.nl.

Een woning kopen bij Lefier

Kan ik mijn huurwoning kopen?

Wil je weten of je huurwoning te koop is, of daar binnenkort voor in aanmerking komt?
Bel 088 – 20 33 000. We vertellen je graag hoe het zit en hoe zo’n aankoop precies gaat. Je moet bijvoorbeeld toestemming geven om het huis te laten taxeren door een onafhankelijke makelaar. Na die taxatie doet Lefier je een voorstel. Vraag naar de voorwaarden!

Mijn huurwoning staat in het aardbevingsgebied. Ik wacht nog op het versterkingsadvies van de NCG. Kan ik mijn huis toch kopen?

In het aardbevingsgebied verkoopt Lefier voorlopig geen woningen. Het kan namelijk zijn dat een huurhuis versterkt moet worden. Daar willen we eerst zekerheid over hebben, want na zo’n ingrijpende renovatie verandert ook de waarde van het huis. Meer weten?
Bel 088 – 20 33 000.

Waarom verkoopt team Makelaardij van Lefier huizen?

Met het geld dat we verdienen aan verkoop, kunnen we sociale huurwoningen verduurzamen en verbeteren of nieuwe sociale huurwoningen bouwen. Zo kunnen wij onze missie waarmaken: staan voor fijn en betaalbaar wonen.