Altijd parkeerplek op je eigen stek

Lefier verhuurt niet alleen woningen. We hebben ook regelmatig garages en parkeerplaatsen te huur. Deze huur je voor minimaal 6 maanden. Daarna is het huurcontract maandelijks opzegbaar. De toewijzing gaat via inschrijfduur.

Bekijk hier ons aanbod, kies je favorieten en schrijf je in

Hoe werkt het inschrijven?
Op deze pagina markeer je de complexen waarin je geïnteresseerd bent als favoriet en je schrijft je dan in. Zodra er een parkeerplaats vrijkomt, dan selecteren wij de 5 langst ingeschrevenen. Die 5 personen krijgen een e-mail en zij kunnen binnen 3 werkdagen reageren. Degene die gereageerd heeft én de langst ingeschrevenen is, krijgt de aanbieding binnen.

Let op: je moet een complex gekozen hebben als favoriet, anders kunt je je niet inschrijven. Dit kun je aanpassen wanneer je wilt.

Veel gevraagd over Altijd parkeerplek op je eigen stek

Ik heb een woning/kamer/parkeerplaats aangeboden gekregen en wil deze accepteren. Hoe doe ik dat?

Algemeen

Thuiskompas
Geef uw reactie door via uw account op Thuiskompas > Mijn overzicht. U geeft daar aan of u interesse heeft of weigert. Let er wel op dat u binnen de gestelde reactietermijn reageert.

WoningNet
U kunt hiervoor inloggen op de website en de woning accepteren. Voor het accepteren heeft u de woning bezichtigd. Bij het woningaanbod staat aangegeven hoeveel tijd u heeft en welke stappen u moet ondernemen voor het accepteren van de woning.

ROOM
U kunt hiervoor inloggen op de website van ROOM en de kamer accepteren of weigeren. Let er wel op dat u binnen de gestelde reactietermijn reageert.

Parkeerplaats/garage website Lefier
Degene die gereageerd heeft én het langst staat ingeschreven, krijgt de aanbieding voor betreffende parkeerplaats of garagebox en kan dan zijn gegevens invullen. Als wij bericht hebben gekregen dat het ingevuld is, zorgen wij dat de huurovereenkomst in orde gemaakt wordt.

Ik heb de huur opgezegd en weet iemand die mijn woning/garage/parkeerplaats wil overnemen. Kan dit?

Algemeen

Nee. Het is niet mogelijk dat iemand anders uw huis, garage of parkeerplaats overneemt als u de huur hiervan opzegt. Als er iets vrijkomt, dan biedt Lefier dit op de gebruikelijke manier aan.

Kan ik ruilen van parkeerplaats of garagebox?

Algemeen

Ruilen is mogelijk. De administratiekosten zijn € 50,00 per contract. Het verzoek moet per e-mail gedaan worden door beide partijen via makelaardij@lefier.nl.

Hoe kom ik in aanmerking voor een invalidenparkeerplaats?

Algemeen

Voor een invalidenparkeerplaats heeft u een indicatie van de gemeente nodig. Deze kunt u aanvragen bij de afdeling Wmo van uw gemeente.

Voor een invalidenparkeerplaats op een terrein van Lefier kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 088 – 20 33 000.

Hoe teken ik een contract voor een parkeerplaats of garagebox?

Algemeen

U tekent het contract digitaal. Corpoflow stemt dit met u als nieuwe huurder af. Er wordt gebruik gemaakt van iDIN.

Ik woon aan de Beethovenlaan, Paramaribostraat, Palembangstraat, Bandoengstraat of Korreweg en ik heb een parkeerplaats nodig maar geen vergunning.

Algemeen

Sinds 1 oktober 2021 is er overal in Groningen betaald parkeren ingevoerd door de gemeente.
Als u een appartement of woning van ons huurt en geen parkeervergunning heeft maar wel behoefte aan een parkeerplaats, neemt u dan contact op met Lefier via 088 – 20 33 000. Dan proberen wij zo spoedig mogelijk voor u een parkeerplaats beschikbaar te hebben.

Huurt u niet van Lefier, maar heeft u wel interesse in een parkeerplaats? Gaat u dan naar www.lefier.nl.

Kan ik een berging of kelder bij Lefier huren?

Algemeen

In sommige appartementengebouwen heeft Lefier enkele losse bergingen/kelders leeg staan. Tot nader order kunnen deze niet los gehuurd worden. Lefier zal de komende tijd per situatie bekijken wat er met de berging gedaan wordt.