Urgentie

Bij Lefier staan veel woningzoekenden ingeschreven. Daarom moet u best lang wachten voordat u een woning kunt krijgen die aan uw wensen voldoet. 

Urgentie via Thuiskompas
Thuiskompas geeft in heel uitzonderlijke situaties voorrang bij de toewijzing van een huis. Deze voorrangsregeling heet ‘urgentie’. De voorwaarden voor deze voorrangsregeling zijn streng. Dat is omdat wij de belangen van alle woningzoekenden willen behartigen. Houd er rekening mee dat relatiebreuk of scheiding geen reden is voor urgentie.

Denk je dat je voorrang kunt krijgen bij het zoeken naar een huis? Bekijk dan de urgentiewijzer van Thuiskompas

Urgentie in de gemeente Groningen
Woont u in de gemeente Groningen, dan kunt u urgentie aanvragen via: https://woonurgentiegroningen.nl/

Het is alleen in hele dringende noodsituaties mogelijk om urgentie (voorrang) te krijgen en sneller in aanmerking te komen voor een huurhuis. Het gaat dan bijvoorbeeld om een medische noodzaak om te verhuizen. U kunt geen urgentie krijgen vanwege een scheiding of gezinsuitbreiding.

Aanvragen van woonurgentie in de gemeente Groningen kan alleen (gratis) via deze website. Wij adviseren u om geen gebruik te maken van andere bedrijven die voor u willen bemiddelen bij urgentie-aanvragen. Deze bedrijven vragen veel geld voor hun dienstverlening. En de hulp die ze bieden, kunt u gewoon gratis krijgen. Uw aanvraag wordt ook niet sneller in behandeling genomen.

Als u meer wilt weten over het aanvragen van woonurgentie, kunt u als inwoner van de gemeente Groningen terecht bij het WIJ bij u in de buurt. Ook kunt u voor meer informatie contact opnemen met Woonurgentie Groningen.

Veel gevraagd over Urgentie

Kan ik in aanmerking komen voor urgentie?

Algemeen

Maak hieronder uw keuze.