Wooncoach

Hulp of advies nodig?

Niets is fijner dan je thuis voelen in je huis. Daarom helpen we je graag een handje als dat nodig is. Bijvoorbeeld bij het regelen van je financiën. Of met energie besparen. Die hulp krijg je van een wooncoach van Lefier. We hebben er een in elk gebied waar we huizen verhuren. De wooncoaches zijn er voor jou en het kost je niets. Hieronder lees je wat de wooncoaches samen met jou kunnen doen.

Geldzaken

Heb je zorgen over het betalen van de huur? Weet je niet zeker of je alle toeslagen en subsidies krijgt waar je recht op hebt? Dan helpen we je graag verder. Met hulp van de Voorzieningenwijzer zoeken we uit of je geld kunt besparen.

Energie besparen

Door de stijgende energiekosten is je energierekening hoger geworden. Misschien kun je energie besparen. De wooncoaches kijken graag samen met jou welke besparingen er in jouw woning mogelijk zijn.

Prettig wonen

Zijn er veranderingen in je gezondheid? Woon je minder comfortabel in jouw huis? Misschien zijn er voorzieningen in de wijk die je hierbij kunnen helpen. We geven je tips en denken met je mee, zodat jij je fijn voelt thuis.

Gezond binnenklimaat

Heb je last van vocht of schimmel in huis? De wooncoaches geven je tips om schimmel te voorkomen. Hoe je schimmel het beste weghaalt. En wat je moet doen om te zorgen dat schimmel niet terugkomt.

Afspraak maken?

Huur jij een woning van Lefier en wil je weten of de wooncoaches iets voor jou kunnen betekenen? We komen graag bij je thuis. Dan bespreken we waarmee we je kunnen helpen. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Neem contact op met Lefier via 088 – 20 33 000 of lefier.nl/contact.

Veel gevraagd over Wooncoach

Ik heb op dit moment een betalingsregeling bij Lefier lopen. Kan ik de hulp van een wooncoach inschakelen?

Algemeen

Jazeker, ook als je een betalingsregeling hebt lopen kun je een afspraak met een van de wooncoaches inplannen.

Als na een gesprek met een wooncoach blijkt dat ik subsidies en/of toeslagen misloop, moet ik deze dan zelf aanvragen? Of doet de wooncoach dat voor mij?

Algemeen

Ja, deze subsidies en toeslagen moet je zelf aanvragen. De wooncoaches zijn er om advies te geven en met je mee te denken. Ze vragen de regelingen en subsidies niet aan. Ze helpen je wel bij het contact leggen met hulpverlenende instanties. Zodat jij als huurder weet waar je terecht kunt voor hulp.