Lefier Pakt Aan!

Lefier heeft ruim dertigduizend woningen in Groningen en Drenthe. Het is een hoop werk om dit bezit bij de tijd te houden en het vraagt om stevige investeringen. Daarom besteden we de komende tien jaar ongeveer een miljard euro. Waarom doen we deze grote investeringen?  En waar gaan we die 1 miljard dan concreet aan uitgeven? De antwoorden op deze vragen hebben we kort samengevat in onderstaande video.


Directeur Vastgoed Pieter Witzenburg legt uit: ''Lefier is een corporatie met ca. 30.000 woningen, verdeeld in een werkgebied dat hemelsbreed 100 km breed is en 5 verschillende gemeenten omvat. Dat komt omdat we een corporatie zijn die is ontstaan na een fusie van een aantal verschillende corporaties. Het is een groot werkgebied, en niet alleen dat, het is ook nog eens heel verschillend qua woningbezit en er zijn verschillen waar de woningmarkt groeit en waar deze stagneert.

We hebben te maken met groei en krimp, met vergrijzing, met aardbevingen en met ruimtelijke ontwikkelingen als de trek naar de stedelijke gebieden. We hebben veel jong bezit (relatief nieuwe woningen) en ook veel slecht en oud bezit. We moeten dus selectief kijken hoe we het geld gaan uitgeven. Gaan we verduurzamen, gaan we slopen, gaan we nieuw bouwen en waar gaan we verkopen?

Lefier wil woningen bouwen en verbeteren bij waar behoefte en vraag naar is vanuit de markt en tegelijkertijd willen we rekening houden met de diversiteit in onze werkgebieden. Natuurlijk werken we hierbij nauw samen met onze partners zoals huurders en huurdersorganisaties, gemeenten en zorgorganisaties.

We gaan dus de komende tien jaar 1 miljard euro investeren, maar wel de juiste investering op de juiste plek.'

 

Bekijk bovenstaande uitlegvideo met directeur Vastgoed Pieter Witzenburg om de volledige uitleg te horen.