Appartementen Lewenborg

De Groningse wijk Lewenborg krijgt er 38 sociale huurappartementen bij. Aan de Ra bouwen we samen met Dura Vermeer Bouw een nieuw complex. Een mooie toevoeging, want er staan vooral rijtjeshuizen met tuin in deze wijk. Het gebouw is bijna klaar. De eerste 10 huurders kregen op 18 juli 2024 de sleutel. 

10 appartementen verhuurd aan mensen uit de wijk

Huurders in Lewenborg die nu in een grote eengezinswoning wonen, kregen voorrang bij de verhuur. Want hun huis komt dan weer vrij voor een gezin. Daar is namelijk ook veel behoefte aan. 10 huurders maakten gebruik van de voorrang. Zij hebben op 18 juli 2024 de sleutel van hun gloednieuwe appartement gekregen.

Eerste huizen klaar op 18 juli, de rest in augustus

De eerste 10 appartementen zijn nu klaar. Daarna maakt de aannemer de overige woningen af. Deze zijn in augustus klaar. Deze huizen zijn begin juli te huur aangeboden via WoningNet. Aan woningzoekenden van alle leeftijden, binnen en buiten Lewenborg. In de loop van augustus krijgen de nieuwe huurders de sleutel. 

Het gebouw is duurzaam

Het gebouw bestaat uit 10 appartementen met twee slaapkamers en 28 appartementen met 1 slaapkamer. Daarbij komen 18 parkeerplaatsen, die ook worden verhuurd. Het gebouw is duurzaam. De woningen hebben onder andere een warmtepomp. En er zijn zonnepanelen op het dak. Deze wekken stroom op voor de lift, het toegangssysteem en de verlichting in de gemeenschappelijke ruimtes. Daarnaast hebben we ook aan de natuur gedacht. Huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen krijgen een nieuw thuis in diverse nestkasten.

Benieuwd naar de indeling van de appartementen?

In het overzicht hieronder zijn alle plattegronden te vinden. 

Plattegronden

Bouwstroom Noord

De nieuwbouw aan de Midscheeps is een van de projecten van Bouwstroom Noord. Bouwstroom Noord is een samenwerking van 5 woningcorporaties (Actium, Lefier, Wold & Waard, Woonconcept, Woonservice) en 2 bouwbedrijven (Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe). Het doel is om in korte tijd veel nieuwbouw te realiseren, door samen te werken en van elkaar te leren. Zo kunnen we de processen vereenvoudigen, standaardiseren en versnellen. Want de vraag naar woningen is groot.