Appartementen Midscheeps Lewenborg

Lefier bouwt samen met Dura Vermeer Bouw Hengelo een appartementencomplex aan de Midscheeps in de Groningse wijk Lewenborg.

Dit wordt er gebouwd:

Op de plek van de voormalige Oude Bieb komen 38 appartementen voor de sociale huur; tien appartementen met twee slaapkamers en 28 met een slaapkamer. Ook komen er achttien parkeerplaatsen. 

De appartementen zijn duurzaam

Dat is dankzij onder andere een warmtepomp en zonnepanelen. Daarnaast is er aandacht voor de natuur: de huismus, gierzwaluw en vleermuizen krijgen een nieuw thuis in diverse nestkasten.

Op 15 november is het hoogste punt bereikt

Naar verwachting zijn de appartementen in de zomer van 2024 klaar. Tegen die tijd worden de woningen te huur aangeboden via WoningNet. 

Benieuwd hoe de appartementen eruit gaan zien?

In de flyer hieronder staan alle sfeerbeelden en plattegronden op een rij. 

Flyer Sfeerimpressies en plattegronden 

Bouwstroom Noord

De nieuwbouw aan de Midscheeps is een van de projecten van Bouwstroom Noord. Bouwstroom Noord is een samenwerking van 5 woningcorporaties (Actium, Lefier, Wold & Waard, Woonconcept, Woonservice) en 2 bouwbedrijven (Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe). Het doel is om in korte tijd veel nieuwbouw te realiseren, door samen te werken en van elkaar te leren. Zo kunnen we de processen vereenvoudigen, standaardiseren en versnellen. Want de vraag naar woningen is groot.