Appartementen Midscheeps Lewenborg

Lefier bouwt op de locatie Midscheeps 3 in de Groningse wijk Lewenborg een appartementencomplex. Op deze plek was voorheen de “Oude Bieb” gevestigd.

Nieuwbouw

Op de plek van de voormalige Oude Bieb ontwikkelt Lefier samen met Dura Vermeer 38 appartementen voor de sociale huur; tien appartementen met twee slaapkamers en 28 met een slaapkamer. Ook komen er achttien parkeerplaatsen. 

Aandacht voor de natuur

De appartementen zijn volledig duurzaam, dankzij onder andere een warmtepomp en zonnepanelen. Daarnaast is er aandacht voor de natuur: de huismus, gierzwaluw en vleermuizen krijgen een nieuw thuis in diverse nestkasten.

Start bouw

Rik van Niejenhuis, wethouder ruimtelijke ordening en wonen gemeente Groningen, gaf op 23 mei het officiële startsein voor de bouw, samen met Pieter Witzenburg, directeur Vastgoed Lefier, en Koert Terhürne, directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Hengelo.

Planning

Naar verwachting worden de appartementen in de zomer van 2024 opgeleverd. Tegen die tijd worden de woningen te huur aangeboden via WoningNet. 

Sfeerbeelden en plattegronden

Benieuwd hoe de appartementen eruit gaan zien? In de flyer hieronder staan alle sfeerbeelden en plattegronden op een rij. 

Flyer Sfeerimpressies en plattegronden 

Bouwstroom Noord

De nieuwbouw aan de Midscheeps is een van de projecten van Bouwstroom Noord. Bouwstroom Noord is een samenwerking van 5 woningcorporaties (Actium, Lefier, Wold & Waard, Woonconcept, Woonservice) en 2 bouwbedrijven (Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe). Doel is om gezamenlijk een stroom nieuwbouwwoningen te ontwikkelen in de komende jaren, waarbij de deelnemende partijen van elkaar leren en zo de processen vereenvoudigen, standaardiseren en versnellen.