Huur betalen

Als u een woning huurt, moet u iedere maand de huur betalen. Dit kan het gemakkelijkst met automatische incasso. Lefier schrijft dan het bedrag iedere maand van uw rekening af. Maar er zijn ook andere manieren om de huur te betalen.

U moet de huur vooruit betalen, vóór de eerste dag van elke maand. Bijvoorbeeld: op 1 februari moet de huur van de maand februari bij ons binnen zijn.

Link "Wijzer in geldzaken".

Veel gevraagd over Huur betalen

Wanneer moet ik de eerste huurnota betalen?

Algemeen

De eerste huurnota bestaat uit de huur van de lopende maand en eventueel de daaropvolgende maand. Dit is afhankelijk van het moment waarop u het contract tekent.

U kunt de eerste verhuurnota meteen via iDEAL betalen in uw klantportaal als u uw contract digitaal tekent.

U ontvangt de huurnota ook via de mail, zodat u weet welk bedrag u moet betalen als u het zelf wilt overmaken. Uit de nota blijkt ook duidelijk voor welke periode u betaalt.

Vrije sector
In het geval van een vrije sector huurwoning, moet de eerste huurnota vooraf betaald worden. Hiervoor krijgt de nieuwe huurder uiterlijk 2 dagen voor het tekenen van de huurovereenkomst documenten toegestuurd. De nota moet vóór de opleverdatum betaald zijn.

Ik wil mijn (nieuwe) bankrekeningnummer aan Lefier doorgeven. Hoe doe ik dat?

Algemeen

Dit kunt u eenvoudig doen via uw Mijn Lefier account. U kunt hier inloggen.

Nog geen account? Klik hier om uw account te activeren. 

Wanneer worden de aanmaningen verstuurd?

Algemeen

Aanmaningen worden niet meer op een vaste dag verstuurd. Deze worden de gehele maand verstuurd als de huur niet is betaald.

Is de huur/betalingsregeling volledig voldaan?

Algemeen

Neemt u hiervoor contact met ons op via telefoonnummer 088 – 20 33 000.

Ik ben bij het overmaken van de huur vergeten een omschijving/kenmerk mee te geven, wordt mijn betaling nu wel goed geboekt?

Algemeen

Wij willen graag een bewijs/kopie van uw betalingsgegevens. U kunt dit opsturen via ons contactformulier. U kunt het ook bij ons kantoor in uw regio langsbrengen. Houdt u hierbij rekening met onze openingstijden.

Ik heb te veel huur betaald. Hoe kan ik dit terug krijgen?

Algemeen

Neemt u hiervoor contact met ons op via telefoonnummer 088 – 20 33 000.

Kan ik mijn huur ook vanuit het buitenland betalen?

Algemeen

Ja, u kunt de betaling overmaken op het IBAN-nummer van Lefier: NL68 INGB 0317 0755 00. Daarvoor heeft u ook het BIC/SWIFT nummer nodig, dit is INGBNL2A.

Waarom betaal ik meer/minder huur dan mijn buren?

Algemeen

Onze beleidsafdeling stelt de huurprijzen van de woningen vast. Elke woning krijgt een streefhuurprijs. Dat is de huurprijs die wij passend vinden voor de woning. We houden hierbij rekening met de maximaal toegestane huurprijs. Als de woning vrij komt, wordt de woning voor de streefhuurprijs aangeboden. De nieuwe huurder betaalt dan dus de streefhuur.

Lefier heeft in 2024 opnieuw naar het streefhuurbeleid gekeken. We vinden het belangrijk om in elke prijsklasse voldoende woningen beschikbaar te hebben. Om dit te garanderen hebben we sommige duurdere woningen in een andere prijsklasse geplaatst. Het kan daardoor voorkomen dat uw nieuwe buren minder huur betalen dan u.

Neem hiervoor contact met ons op via ons contactformulier.