Aanbod woningen

Lefier verhuurt woningen in de stad Groningen en in de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn, Midden-Groningen en Stadskanaal. Staat u ingeschreven als woningzoekende? Dan kunt op aangeboden woningen reageren.

Het woningaanbod in Emmen, Borger-Odoorn, Midden-Groningen en Stadskanaal vindt u op Thuiskompas.

Het woningaanbod in Groningen vindt u op WoningNet.  

Veel gevraagd over Aanbod woningen

Wat is het verschil tussen een sociale huurwoning en een vrije sector huurwoning?

Algemeen

Sociale huurwoningen hebben een huurprijs van maximaal € 879,66 (huurtoeslaggrens). U kunt voor deze woningen huurtoeslag aanvragen via de belastingdienst. De sociale huurwoningen worden toegewezen middels het passend toewijzen. (Klik hier voor de veelegestelde vragen over passend toewijzen.)

Voor vrije sector huurwoningen geldt geen maximale huurprijs. De huurprijs begint vanaf € 879,66. U kunt hier geen huurtoeslag voor aanvragen. De inkomensregels die gelden voor de vrije sector huurwoningen vindt u terug bij de aanbieding van de woning op onze website.

Waar verhuurt Lefier woningen?

Algemeen

Lefier verhuurt woningen in de stad Groningen en in de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn, Midden-Groningen en Stadskanaal. Op www.lefier.nl vindt u meer informatie over de plaatsen/dorpen die binnen deze gemeenten vallen.

Hoe kan ik mij inschrijven voor een aangepaste woning?

Algemeen

Levensloopbestendige / gelijkvloerse woningen
Lefier beschikt over levensloopbestendige en gelijkvloerse woningen. Deze zijn bij uitstek geschikt voor mensen met een fysieke beperking.
Inschrijving voor deze woningen gaat via Thuiskompas. U schrijft zich in, maakt voorkeurkeuzes en geeft daarmee aan dat u getipt wilt worden wanneer er een woning vrij komt. De toewijzing van deze woningen gebeurt door ons.

Aangepaste woningen (WMO)
Wanneer u zich meldt bij de WMO, dan bepaalt deze of u in aanmerking komt voor een aangepaste woning. Zo ja, dan komt u op de WMO-lijst van de gemeente. Op het moment dat wij een aangepaste woning hebben, melden wij dit bij de gemeente en wordt er bemiddeld.

Thuiskompas
Wilt u in aanmerking komen voor een aangepaste woning in de gemeenten Emmen, Stadskanaal, Midden-Groningen of Borger-Odoorn, dan moet u zich inschrijven via Thuiskompas.

Wilt u in aanmerking komen voor urgentie met uw WMO-indicatie? Dan kunt u via de urgentiewijzer van Thuiskompas (Het Vierde Huis) kijken of u in aanmerking komt. 

WoningNet

Wilt u in aanmerking komen voor een aangepaste woning in de gemeente Groningen dan moet u ingeschreven staan bij WoningNet.

Wilt u in aanmerking komen voor urgentie met uw WMO-indicatie? Dan kunt u contact opnemen met Woonurgentie Groningen. Zij zijn elke maandag t/m donderdag van 9:30 uur tot 11:00 uur telefonisch bereikbaar via 050 3052090. Ook kunt u informatie krijgen via de website: www.woonurgentiegroningen.nl.

Rolstoelindicatie aanvragen
WIJ Groningen beoordeelt of u in aanmerking komt voor een rolstoelindicatie. U kunt een rolstoelindicatie krijgen als u in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in Groningen bent geïndiceerd voor een verhuizing. Neem contact op met het WIJ-team bij u in de buurt.

Wat is 'Thuiskompas'?

Algemeen

‘Thuiskompas' is een samenwerkingsverband tussen acht Drentse woningcorporaties. Deze samenwerking moet ervoor zorgen dat woningenzoekenden makkelijker een sociale huurwoning vinden. Op de website www.thuiskompas.nl staat het aanbod van beschikbare woningen van de Drentse woningcorporaties. Vrije sector woningen vindt u op de website van Lefier.

Sommige corporaties hebben ook woningen buiten Drenthe. Lefier biedt bijvoorbeeld ook woningen aan in Stadskanaal, Slochteren en Hoogezand. Ook deze woningen vindt u op www.thuiskompas.nl.

Wat is de gemiddelde wachttijd voor een woning/kamer?

Algemeen

Een antwoord hierop is moeilijk te geven. Hoe lang u moet wachten hangt af van onder andere het aantal verhuizende mensen en uw woonwensen.

Hoe weet ik dat er een woning vrijkomt waar ik belangstelling voor heb?

Algemeen

Thuiskompas
Iedere werkdag komen er nieuwe woningen op de website. U heeft dan minimaal 7 dagen om te reageren.

Heeft u een tipbericht ingesteld bij uw inschrijving? En zijn er nieuwe woningen die voldoen aan uw wensen?
Dan krijgt u 's avonds om 19.00 uur het tipbericht in uw mailbox.

WoningNet
Dagelijks kunnen nieuwe beschikbare sociale huurwoningen worden geadverteerd. Elke woning staat minimaal 7 dagen op de website en in de woningadvertentie staat hoe lang u nog kunt reageren. Als u 1 keer per week op WoningNet kijkt mist u geen enkel aanbod.

Met een gratis abonnement op het Digizine wordt het zoeken naar woningen nog eenvoudiger. Het Digizine is een e-mail met sociale huurwoningen met de hoogste slaagkans die passen bij uw inschrijfgegevens en woonwensen.

Zo neemt u een gratis abonnement op het Digizine:
Log in en klik bij Mijn account op Mijn profiel;
Bij Abonnementen geeft u vervolgens aan dat u het Digizine wilt ontvangen.

Het Digizine wordt 1 keer per week op dinsdagochtend per e-mail verstuurd. Door het dagelijkse nieuwe aanbod op de website kunnen sommige woningen uit de Digizine nog maar 1 dag beschikbaar zijn om op te reageren.

Ik zie nauwelijks aanbod op WoningNet, hoe kan dat?

Algemeen

Dit kan meerdere redenen hebben. Het kan zijn dat uw zoekfilters (bruto inkomen, huishoudsamenstelling & woonwensen) op WoningNet niet juist zijn ingesteld, waardoor u geen passend aanbod te zien krijgt. Dit kunt u aanpassen op uw eigen profiel op WoningNet. Het kan ook zijn dat u een mede-aanvrager heeft en dat deze is uitgeschreven op het account. Het inkomen van de mede-aanvrager wordt dan nog wel meegenomen in het huishoudinkomen. Hierdoor lijkt het alsof uw inkomen hoger is en krijgt u geen passende woningen te zien. Als dit het geval is, neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 088 – 20 33 000.

Hoe kom ik in aanmerking voor een woning in 'De Hooge Horst' in Hoogezand?

Algemeen

De Hooge Horst
De Hooge Horst is een complex waar de bewoners veel voor en met elkaar doen. Ze organiseren samen activiteiten, zorgen voor elkaar maar geen verzorging, onderhouden de binnen- en buitentuin en houden het complex zelf schoon en netjes. Er wordt dus inzet en sociale betrokkenheid van de nieuwe huurder verwacht en dat moet wel bij hem of haar passen.

Lid worden van de vereniging De Hooge Horst
Lefier verwijst belangstellenden door naar een commissie van De Hooge Horst. Mevrouw J. Massink is de contactpersoon, telefoon: 06-12 13 80 93, emailadres: jam27@ziggo.nl.
Om in aanmerking te komen voor een appartement in De Hooge Horst dient u lid te zijn van de ‘vereniging De Hooge Horst’. De kosten voor het lidmaatschap bedragen €10,- per jaar. Met het lidmaatschap kunt u deelnemen aan de activiteiten, maar u staat ook ingeschreven als belangstellende voor een woning in De Hooge Horst.
Er geldt voor inschrijving een leeftijdsgrens tussen de 50 en 67 jaar.

Inschrijving
Daarnaast dient u ook te zijn ingeschreven als woningzoekende bij Thuiskompas.

Een woning in De Hooge Horst
Als er een woning beschikbaar komt, zal mevrouw Massink contact opnemen met Lefier en de kandidaat kenbaar maken. Lefier neemt vervolgens contact op met de kandidaat en zal in een gesprek de benodigde documenten verzamelen om de woning te kunnen verhuren.