Vertaal deze pagina

Aanbod woningen

Lefier verhuurt woningen in de stad Groningen en in de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn, Midden-Groningen en Stadskanaal. Staat u ingeschreven als woningzoekende? Dan kunt op aangeboden woningen reageren.

Voor het woningaanbod in Emmen, Borger-Odoorn, Midden-Groningen en Stadskanaal klikt u hier.

Het woningaanbod in Groningen vindt u op WoningNet.  

Aanbod woningen

Wat is het verschil tussen een sociale huurwoning en een vrije sector huurwoning?

Sociale huurwoningen hebben een huurprijs van maximaal € 720,42 (huurtoeslaggrens). U kunt voor deze woningen huurtoeslag aanvragen via de belastingdienst. De sociale huurwoningen worden toegewezen middels het passend toewijzen. (Klik hier voor de veelgestelde vragen over passend toewijzen.)

Voor vrije sector huurwoningen geldt geen maximale huurprijs. De huurprijs begint vanaf € 720,42. U kunt hier geen huurtoeslag voor aanvragen. De inkomensregels die gelden voor de vrije sector huurwoningen vindt u terug bij de aanbieding van de woning op onze website.

Hoe kan ik mij inschrijven voor een aangepaste woning?

Levensloopbestendige / gelijkvloerse woningen
Lefier beschikt over levensloopbestendige en gelijkvloerse woningen. Deze zijn bij uitstek geschikt voor mensen met een fysieke beperking.
Inschrijving voor deze woningen gaat via ons standaard inschrijfformulier van Mijn Lefier. U schrijft zich in, maakt voorkeurkeuzes en geeft daarmee aan dat u getipt wilt worden wanneer er een woning vrij komt. De toewijzing van deze woningen gebeurt door ons.

Aangepaste woningen (WMO)
Wanneer u zich meldt bij de WMO, dan bepaalt deze of u in aanmerking komt voor een aangepaste woning. Zo ja, dan komt u op de WMO-lijst van de gemeente.

Op het moment dat wij een aangepaste woning hebben, melden wij dit bij de gemeente en wordt er bemiddeld. Wilt u in aanmerking komen voor een aangepaste woning in de gemeenten Emmen, Stadskanaal, Midden-Groningen of Borger-Odoorn, dan moet u zich inschrijven via ons standaard inschrijfformulier van Mijn Lefier. Wilt u in aanmerking komen voor een aangepaste woning in de gemeente Groningen dan moet u ingeschreven staan bij Woningnet.

Wat is 'Drenthe Huurt'?

‘Drenthe Huurt' is een samenwerkingsverband tussen acht Drentse woningcorporaties. Deze samenwerking moet ervoor zorgen dat woningenzoekenden makkelijker een huurhuis vinden. Op de website www.drenthehuurt.nl staat het aanbod van beschikbare woningen van de Drentse woningcorporaties.

Sommige corporaties hebben ook woningen buiten Drenthe. Lefier biedt bijvoorbeeld ook woningen aan in Stadskanaal, Slochteren en Hoogezand. Ook deze woningen vindt u op deze site.

Wat is de gemiddelde wachttijd voor een woning?

Een antwoord hierop is moeilijk te geven. Hoe lang u moet wachten hangt af van onder andere het aantal verhuizende mensen en uw woonwensen. 

Hoe weet ik dat er een woning vrijkomt waar ik belangstelling voor heb?

Mijn Lefier
Bij inschrijving krijgt u de vraag of u een e-mailbericht wilt ontvangen op het moment dat een woning uit uw keuzelijst vrijkomt. Het aanbod van woningen die niet in uw keuzelijst zijn opgenomen vindt u op onze website.

WoningNet
Op Woningnet kunt u aangeven hoe u op de hoogte wilt worden gehouden.

Ik zie nauwelijks aanbod op WoningNet, hoe kan dat?

Dit kan meerdere redenen hebben. Het kan zijn dat uw zoekfilters (bruto inkomen, huishoudsamenstelling & woonwensen) op WoningNet niet juist zijn ingesteld, waardoor u geen passend aanbod te zien krijgt. Dit kunt u aanpassen op uw eigen profiel op WoningNet. Het kan ook zijn dat u een mede-aanvrager heeft en dat deze is uitgeschreven op het account. Het inkomen van de mede-aanvrager wordt dan nog wel meegenomen in het huishoudinkomen. Hierdoor lijkt het alsof uw inkomen hoger is en krijgt u geen passende woningen te zien. Als dit het geval is, neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 088 2033000. 

Hoe kom ik in aanmerking voor een woning in 'De Hooge Horst' in Hoogezand?

De Hooge Horst
De Hooge Horst is een complex waar de bewoners veel voor en met elkaar doen. Ze organiseren samen activiteiten, zorgen voor elkaar maar geen verzorging, onderhouden de binnen- en buitentuin en houden het complex zelf schoon en netjes. Er wordt dus inzet en sociale betrokkenheid van de nieuwe huurder verwacht en dat moet wel bij hem of haar passen.

Lid worden van de vereniging De Hooge Horst
Lefier verwijst belangstellenden door naar een commissie van De Hooge Horst. Mevrouw J. Massink is de contactpersoon, telefoon: 06-12 13 80 93, emailadres: jam27@ziggo.nl.
Om in aanmerking te komen voor een appartement in De Hooge Horst dient u lid te zijn van de ‘vereniging De Hooge Horst’. De kosten voor het lidmaatschap bedragen €10,- per jaar. Met het lidmaatschap kunt u deelnemen aan de activiteiten, maar u staat ook ingeschreven als belangstellende voor een woning in De Hooge Horst.
Er geldt voor inschrijving een leeftijdsgrens tussen de 50 en 67 jaar.

Inschrijving
Daarnaast dient u ook te zijn ingeschreven als woningzoekende van Lefier. 

Een woning in De Hooge Horst
Als er een woning beschikbaar komt, zal mevrouw Massink contact opnemen met Lefier en de kandidaat kenbaar maken. Lefier neemt vervolgens contact op met de kandidaat en zal in een gesprek de benodigde documenten verzamelen om de woning te kunnen verhuren.

Zijn er meer foto's beschikbaar van de aangeboden woning?

Nee. Alle beschikbare foto's staan op de website.