3 voorstellen voor kunstwerk bij studentenflat Dragant, wijkbewoners mogen stemmen

De drie studentenflats in de Groningse wijk Selwerd zijn gerenoveerd en kregen nieuwe namen: Dragant, Acero en Cornus. Lefier en aannemer Van Wijnen gaan een kunstwerk plaatsen bij de Dragant (aan de Duindoornstraat). Inmiddels zijn 3 kunstenaars geselecteerd. Zij maken de komende weken een ontwerp voor een kunstwerk. Bewoners van Selwerd kunnen stemmen op hun favoriete ontwerp.

Selectie kunstenaars

Via het projectbureau van Academie Minerva is hiervoor een opdracht uitgezet onder alumni van deze kunstacademie. 18 kunstenaars hebben zich aangemeld en een voorstel ingestuurd. Een vakjury heeft hieruit 3 kunstenaars uitgekozen. Deze kunstenaars maken de komende weken een schetsontwerp voor een kunstwerk en presenteren dit aan de wijk. Wijkbewoners van Selwerd kunnen van 19 tot en met 27 maart 2022 stemmen op hun favoriete kunstwerk. Op maandag 28 maart 2022 wordt de winnaar bekend gemaakt. Het gekozen kunstwerk is eind september 2022 klaar.

De uitgekozen kandidaten:

  • Layla May Arthur
  • Daan de Boer
  • Miriam Knibbeler

Presentatie en stemmen

De 3 kunstenaars geven op zaterdag 19 maart een korte toelichting op hun werk. Wijkbewoners van Selwerd zijn van harte welkom!

  • Wanneer: zaterdag 19 maart om 11.00 uur
  • Waar: restaurant De Duindoorn, Duindoornstraat 91, Groningen (ingang links om de flat aan de achterkant). Het restaurant hanteert de coronamaatregelen die op dat moment gelden. 

Stemmen kan t/m 27 maart in restaurant De Duindoorn.