De Troubadour in Emmermeer is klaar! (video)

De Troubadour is klaar! Vlak voor de bouwvak werd de derde hoge woontoren aan de Middenhaag in Emmermeer opgeleverd. Het rijtje is nu compleet: samen met de Solo en Sopraan en de laagbouw Duet en Alt ziet de Middenhaag er prachtig uit!

In 2007/2008 begon Lefier met de nieuwbouw aan de winkelstraat in Emmermeer. Maar toen kwam de kredietcrisis en was er nauwelijks vraag naar nieuwe woningen. De eerste twee torens waren af, maar de plannen voor de derde woontoren werden even uitgesteld. Tot 2018, toen er door AAS Architecten een prachtig ontwerp werd gemaakt. De Troubadour paste perfect bij de andere torens en begin 2020 werd gestart met de bouw. 

Thuiskompas

Dat verliep voorspoedig, en anderhalf jaar later was de Troubadour klaar. Er was meteen veel belangstelling voor de 60 appartementen. Via Thuiskompas konden woningzoekenden reageren op een van de twee- of driekamerappartementen en binnen een paar weken waren ze allemaal verhuurd. 

Wethouder

Op vrijdag 17 september knipten Jisse Otter, wethouder wonen van de Gemeente Emmen, en Ton Timmermans, directeur maatschappelijk presteren van Lefier, het lint door en openden daarmee de woontoren. Aansluitend maakten de nieuwe bewoners tijdens een borrel kennis met elkaar en met buurtbewoners. 

Dank aan het bouwteam, die dit mooie project geheel volgens planning realiseerde!