Vertaal deze pagina

4-6-2019

Feestelijke oplevering Dragant aan de Duindoornstraat Groningen

Het is zover! De Dragant aan de Duindoornstraat in Groningen is klaar. De 314 studentenkamers zijn opgeknapt en een deel van de kamers is inmiddels opgeleverd. Gisteren, op 3 juni vond de feestelijke oplevering plaats.

Verbeteringen

Ruim een jaar geleden stond hier een gedateerde flat en waren de studentenkamers nog een stuk kleiner. De flat heeft een ingrijpende opknapbeurt gekregen. De gevels zijn naar voren geplaatst waardoor de kamers groter zijn geworden en studenten een eigen toilet en badkamer hebben gekregen. Aannemer Van Wijnen heeft de studentenkamers verduurzaamd. De Dragant is de eerste bestaande aardbevingsbestendige gasloze hoogbouwflat in Groningen.  

Wijkrestaurant

Op de begane grond van het gebouw opent binnenkort een wijkrestaurant. Dit wordt een plek waar wijkbewoners en studenten elkaar ontmoeten en beginnende horeca ondernemers aan de slag kunnen en praktijkervaring kunnen opdoen.

Eigen voorzieningen

Studenten hechten veel waarde hechten aan eigen sanitaire voorzieningen. Voorheen deelden de studenten in de flat de keuken, badkamer en toilet met ca. 14 huisgenoten. Nu delen studenten alleen de keuken nog met 7 à 8 huisgenoten. Met dit project speelt Lefier in op de veranderende wooneisen van bestaande en toekomstige studenten.

Feestelijke oplevering

Na een vraaggesprek onder de aanwezigen onthulden wethouder Roeland van der Schaaf en Pieter Witzenburg, directeur Vastgoed Lefier, de nieuwe naam van het gebouw: Dragant. Daarna was er de mogelijkheid om een aantal kamers te bekijken.

De werkzaamheden aan de Dragant zijn gefilmd. Klik hier voor de film en om meer te lezen over de Dragant.