16-7-2020

Financieel gezond(er) met Stichting Knip

Ieder financieel huishoudboekje is uniek; hoe zorg je ervoor dat het in balans is?

Wanneer je een budgettraining volgt van Stichting Knip, krijg je inzicht en overzicht in je eigen financiële situatie. De budgettraining levert je direct meer kennis op en daardoor vergroot je je zelfredzaamheid! Zelfredzaamheid betekent overigens niet dat je alles zelf kunt en weet. Zelfredzaamheid staat voor het weten wáár je de informatie kunt vinden en/of wie je om hulp kunt vragen.

De budgettraining

In zeven bijeenkomsten van twee uur maak je in kleine groepen kennis met verschillende onderwerpen die met (omgaan met) geld te maken hebben. Aan het eind van de training weet je wat er binnenkomt, wat er uitgaat, kun je budgetteren en heb je zelf je eigen financiële jaaroverzicht gemaakt. Ook heb je meer kennis over besparen, verzekeren, de verschillende (landelijke en gemeentelijke) regelingen,  belastingen en verantwoord lenen. Je hebt inzicht in je gedrag ten aanzien van geld en de keuzes die je daarin maakt.

Praktisch trainingsmateriaal

Tijdens de trainingen hoef je niets over je persoonlijke financiële situatie te vertellen. Wij behandelen de onderwerpen aan de hand van voorbeelden en werken met praktisch trainingsmateriaal waar je snel mee uit de voeten kunt. Tussen twee lessen in, kun je hiermee oefenen en het toepassen op jouw eigen situatie en financiële gegevens.

Wij zeggen dus níet wat je moet doen, maar geven inzicht, overzicht en bewustwording. Hierdoor kun jij je eigen keuzes maken binnen jouw eigen budget. Op deze manier krijg en houd je de regie over je eigen portemonnee; en dat geeft een hoop rust!

Waar zijn de trainingen

Je kunt kiezen uit lessen die worden gegeven op locatie of uit een online training. Qua inhoud zijn de trainingen gelijk. Voor de online training heb je een computer met een webcam en een internetverbinding nodig. Ook is het prettig dat je in een rustige omgeving zit. Je hoeft geen programma’s te downloaden of enige computerkennis te hebben. We nemen van tevoren altijd even telefonisch contact met je op om te testen of alles werkt.


Voor wie is het en wat kost het


De training is gratis voor huurders van Lefier in de gemeenten Midden-Groningen en Emmen. Daar starten we namelijk direct na de zomer met trainingen. Het kost je alleen je tijd en inzet. Het maakt daarbij niet uit hoe oud je bent, of je in loondienst werkt, zelfstandig ondernemer bent, een uitkering hebt of bijvoorbeeld studeert. Lefier betaalt de kosten van de training. 

Doe je mee? Dát vinden we leuk! Aanmelden kan via: het contactformulier op onderstaande website, mail naar info@stichtingknip of bellen naar 06 - 22 28 34 68

Wil je meer informatie? Kijk dan op de website van Stichting Knip